Timo Bult Timo Bult
09/06/2021 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2021 12:04

Ripple (XRP) tegen verlenging eerste fase rechtszaak, zou “existentiële bedreiging” zijn voor bedrijf

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) tegen verlenging eerste fase rechtszaak, zou existentiële bedreiging zijn voor bedrijf

Foto: rafapress/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder in de Verenigde Staten die investeerders beschermt, wil meer tijd in de zaak tegen Ripple (XRP). Om precies te zijn wil het meer tijd om bewijslast te vergaren om te kunnen bewijzen dat XRP een investeringscontract is. Ripple wil echter niets weten van een verdere vertraging van de uitspraak. Dit zou namelijk een “existentiële bedreiging” vormen voor het bedrijf.

De SEC vroeg op 3 juni een verlenging van de discovery-fase aan. Dit is de fase in een rechtszaak waarin onder andere getuigen worden opgeroepen en verhoord. Daarvoor wil de SEC nu meer tijd. De toezichthouder wil namelijk meer getuigen oproepen. Hiervoor wil het een extra twee maanden.

Een van de advocaten die Ripple vertegenwoordigen heeft gisteren een tegengeluid laten horen. James K. Filan deelde op Twitter het document waarin het de rechter vraagt niet akkoord te gaan met de verlenging en wel hierom:

“De brief van de SEC geeft een onjuiste weergave van de redenen voor Ripple’s verzet tegen uitbreiding van de discovery. Ripple is tegen deze verlenging omdat vertraging zeer nadelig zal zijn voor Ripple en omdat er geen goede reden is om het discover-schema te wijzigen. […] Vertraging in deze rechtszaak vormt een existentiële bedreiging voor de activiteiten van Ripple in de Verenigde Staten”

Of de rechter Ripple gelijk gaat geven lijkt nog geen geklaarde klus te zijn. De SEC heeft namelijk aangegeven dat het meer getuigen wil horen omdat gedurende het proces meer bewijsmateriaal boven is komen drijven. Hierom wil het onder andere de voormalige CFO van Ripple, Ron Will, en voormalige vicepresident van Xpring, Ethan Beard, verhoren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie