Timo Bult Timo Bult
07/05/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2021 11:04

Ripple (XRP) verkocht in eerste kwartaal enorm veel XRP, wat was de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) verkocht in eerste kwartaal enorm veel XRP, wat was de reden?

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) mag dan wel in een grote rechtszaak verwikkeld zitten, de zaken van het bedrijf gaan gewoon door. Gisteren maakte Ripple zijn financiële resultaten bekend voor het eerste kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt dat het bedrijf weer meer XRP heeft verkocht. Wat was hier de reden van?

Uit de cijfers blijkt dat Ripple voor ruim $150 miljoen aan XRP heeft verkocht aan andere partijen. Dit was in het laatste kwartaal van 2020 nog $76,3 miljoen. Kortom, de XRP verkopen zijn met bijna 100% gestegen. Ripple meldt zelf dat de toenemen adoptie de achterliggende reden is voor de enorme stijging:

“Ripple bleef zich bezighouden met verkopen om ODL [betalingsplatform van Ripple] en belangrijke infrastructuurpartners te ondersteunen als onderdeel van het bieden van meer XRP-liquiditeit om de ODL-ervaring van bepaalde klanten te verbeteren, waardoor de noodzaak van voorfinanciering werd geëlimineerd en onmiddellijke wereldwijde betalingen mogelijk werden gemaakt.”

De toenemende adoptie van zijn platform blijkt inderdaad ook uit het toegenomen transactievolume. In het eerste kwartaal van 2021 steeg het XRP transactievolume met 37,7% naar $204 miljard. In het vierde kwartaal van 2020 was dit nog $148 miljard. In het afgelopen kwartaal zag XRP daarnaast vier dagen met het hoogste transactievolume ooit:

“Het gerapporteerde dagelijkse volume op basis van CryptoCompare TopTier (CCTT) voor XRP nam aanzienlijk toe in Q1 2021 vanaf Q4 2020. Het gemiddelde gerapporteerde dagelijkse volume was $2,26 miljard in Q1 versus $1,61 miljard in het voorgaande kwartaal. Met name XRP-volumes boekten vier van de hoogste volumedagen ooit.”

Ripple verkoopt vaker XRP maar krijgt hier ook vaak kritiek voor. Het zou namelijk de XRP prijs onderdrukken. Ripple stopte daarom lange tijd met het verkopen van de XRP die het in bezit heeft. Dat lijkt nu echter weer opgepakt te worden. Desalniettemin presteerde de XRP prijs goed sinds de aanvankelijke klap van het nieuws dat Ripple werd aangeklaagd. Sinds het begin van dit jaar staat XRP ruim 600% in de plus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie