Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2021 10:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2021 10:07

Ripple zet in op uitbreiding Azië; koopt 40% van Aziatische betalingsverwerker

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple zet in op uitbreiding Azië koopt 40% van Aziatische betalingsverwerker

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) heeft een overeenkomst gesloten met Tranglo, een Aziatische betalingsverwerker gespecialiseerd in grensoverschrijdende transacties. Ripple gaat 40% van het bedrijf overnemen, meldt het cryptocurency-bedrijf in een persbericht op 29 maart.

De aankoop moet nog goedgekeurd worden door de toezichthouder, de verwachting is dat dit later dit jaar zal zijn. Ripple meldde onlangs dat het bedrijf zich zal richten op de uitbreiding van zijn on-demand liquidity (ODL) dienst in Zuidoost-Azië.

Ripple kondigde toen aan dat het bedrijf hiervoor Brooks Entwistle in dienst nam, voormalig directeur van Goldman Sachs en Uber. Hij zal zich aansluiten bij het bestuur van Tranglo. Verder meldt Ripple dat Tranglo een “belangrijke rol” zal spelen bij het gebruik van ODL in bestaande betalingskanalen in Zuidoost-Azië, zoals de Filipijnen, en bij de introductie van nieuwe kanalen in de regio.

“Het betalingslandschap in Zuidoost-Azië is zeer gefragmenteerd. Elk land heeft zijn eigen unieke proces- en betalingsinfrastructuur – het ontbreken van een standaardintegratie voor regionale grensoverschrijdende betalingen vereist momenteel dure oplossingen.

​ Door dit partnerschap zullen beide bedrijven hun diepgaande lokale expertise combineren om de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met grensoverschrijdende betalingen.”

Aldus het persbericht. De beslissing van Ripple om zich op deze regio te richten heeft waarschijnlijk te maken met de rechtszaak in de Verenigde Staten, waar het bedrijf wordt aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de illegale verkoop van effecten met XRP.

Ripple CEO Brad Garlinghouse en GM Asheeh Birla melden dat zij verheugd zijn met de samenwerking met Tranglo:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie