Timo Bult Timo Bult
14/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2019 06:00

Ripple‘s Xpring doet investering om adoptie XRP in derivatenmarkt te stimuleren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple‘s Xpring doet investering om adoptie XRP in derivatenmarkt te stimuleren

Foto: rafapress/Shutterstock

Vega Protocol, een startup uit San Francisco, ontving onlangs $5 miljoen aan investeringen van een aantal beleggingsfirma’s, waaronder Ripple’s investeringstak Xpring. Deze investeringen zullen de startup helpen bij de ontwikkeling en lancering van zijn gedecentraliseerde derivatenplatform.
In een nieuwe blogpost zegt Xpring’s directeur van strategische groei, Vanessa Pestritto, dat de startup gericht is op het stimuleren van de acceptatie van gedecentraliseerde finance, ook wel bekend als DeFi.

Het verkennen van deze ontwikkelende industrie vereist het opbouwen van, samenwerken met en investeren in geweldige teams die zijn afgestemd op de toekomst van de financiële sector. Terwijl we ons eigen engineering team blijven uitbouwen, zal Xpring blijven samenwerken met DeFi-teams en gemeenschappen om de toekomst van DeFi, inclusief de derivatenindustrie, een markt van een biljoen dollar, te ondersteunen.

Volgens Pestritto streeft Ripple ernaar dat hun investering in het Vega Protocol leidt tot de lancering van hun eigen cryptocurrency (XRP) op het platform.

Vega zal doorgaan met het opbouwen van hun netwerk en het verkennen van mogelijkheden om andere activa als onderpand toe te voegen, waaronder XRP.

Vega Protocol zegt dat het de definitieve versie van zijn handelssysteem, ontworpen om mensen een volledig geautomatiseerde en gedecentraliseerde manier te geven om derivaten te verhandelen, momenteel aan het testen is. Het in Gibraltar gevestigde bedrijf zegt dat het van plan is om binnenkort het publieke testnet uit te brengen, maar heeft nog geen streefdatum voor de lancering van het officiële product onthuld.
Xpring is al langer gefocust op DeFi, zo maakte het onlangs nog bekend $750.000 te hebben geïnvesteerd in de cryptocurrency wallet-provider BRD, die consumenten volledige controle over hun eigen geld wil geven door gedecentraliseerde diensten. De investeringstak van Ripple richtte zich met deze investering waarschijnlijk vooral op het grote aantal gebruikers dat de wallet-dienst naar verluidt heeft.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie