Ripple‘s Xpring doet investering om adoptie XRP in derivatenmarkt te stimuleren

Vega Protocol, een startup uit San Francisco, ontving onlangs $5 miljoen aan investeringen van een aantal beleggingsfirma’s, waaronder Ripple’s investeringstak Xpring. Deze investeringen zullen de startup helpen bij de ontwikkeling en lancering van zijn gedecentraliseerde derivatenplatform.

In een nieuwe blogpost zegt Xpring’s directeur van strategische groei, Vanessa Pestritto, dat de startup gericht is op het stimuleren van de acceptatie van gedecentraliseerde finance, ook wel bekend als DeFi.

Het verkennen van deze ontwikkelende industrie vereist het opbouwen van, samenwerken met en investeren in geweldige teams die zijn afgestemd op de toekomst van de financiële sector. Terwijl we ons eigen engineering team blijven uitbouwen, zal Xpring blijven samenwerken met DeFi-teams en gemeenschappen om de toekomst van DeFi, inclusief de derivatenindustrie, een markt van een biljoen dollar, te ondersteunen.

Volgens Pestritto streeft Ripple ernaar dat hun investering in het Vega Protocol leidt tot de lancering van hun eigen cryptocurrency (XRP) op het platform.

Vega zal doorgaan met het opbouwen van hun netwerk en het verkennen van mogelijkheden om andere activa als onderpand toe te voegen, waaronder XRP.

Vega Protocol zegt dat het de definitieve versie van zijn handelssysteem, ontworpen om mensen een volledig geautomatiseerde en gedecentraliseerde manier te geven om derivaten te verhandelen, momenteel aan het testen is. Het in Gibraltar gevestigde bedrijf zegt dat het van plan is om binnenkort het publieke testnet uit te brengen, maar heeft nog geen streefdatum voor de lancering van het officiële product onthuld.

Xpring is al langer gefocust op DeFi, zo maakte het onlangs nog bekend $750.000 te hebben geïnvesteerd in de cryptocurrency wallet-provider BRD, die consumenten volledige controle over hun eigen geld wil geven door gedecentraliseerde diensten. De investeringstak van Ripple richtte zich met deze investering waarschijnlijk vooral op het grote aantal gebruikers dat de wallet-dienst naar verluidt heeft.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.063,40 Kopen
1
Bitvavo
€24.620,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€24.862,50 Kopen
3
Litebit
€24.879,20 Kopen
Meer nieuws

Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3...

Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat alle cryptocurrencies momenteel op de markt,...

Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

Naar verluidt gebruiken een aantal van de grootste universiteiten van de VS hun zogeheten endowment funds, of donatiefondsen, al meer dan een jaar om...

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...