Roan Egberts Roan Egberts
11/07/2024 12:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2024 11:02

Ronaldinho & Messi promoten Solana memecoin – Koers explodeert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

Influencers die een cryptotoken promoten, waarschijnlijk ben je het weleens tegengekomen. Nu heeft de oud-Braziliaanse voetballer Ronaldinho Water Coin (WATER) gepromoot op zijn Instagramkanaal. Door het bericht steeg de cryptotoken waanzinnig met maar liefst 40 procent.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Water Coin (WATER)

WATER is een memecoin gebouwd op Solana. Op de website van de cryptotoken geven ze aan dat ze aandacht willen vestigen op watergerelateerde kwesties. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van duurzame projecten die ontbossing voorkomen of het regelen van schoon water in landen als Afrika.

Daarnaast is de routekaart van WATER ook bekend. Zo hebben ze plannen om partnerschappen aan te gaan met beroemdheden. Door de invloed van beroemdheden hopen ze een liefdadigheidsinstelling te worden, waardoor de doelen van WATER bereikt kunnen worden.

Advertentie

Ronaldinho

Partnerschappen aangaan met beroemheden lijkt gelukt te zijn. Ronaldinho heeft namelijk de WATER gepromoot op zijn Instagram via zijn stories. Met meer dan 75 miljoen volgers op zijn kanaal bereikt hij een groot publiek.

Het verhaal was op 9 juli geplaatst op zijn account en was voor 24 uur beschikbaar. Dat is de normale tijd dat een verhaal zichtbaar is op Instagram. De foto werd getagd met het Instagram kanaal van WATER en er was een mascotte te zien van de cryptotoken die over zijn schouders meekeek.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Megastijging door Messi

Door het bericht van Ronaldinho steeg de cryptotoken met maar liefst 40 procent, een uur nadat het bericht geplaatst was. De prijs van WATER is al eerder flink gestegen. De bekende Argentijnse voetballer Lionel Messi promootte op een soortgelijke manier de cryptotoken. Sindsdien is de prijs van water met 158 procent gestegen.

Terwijl het project zelf maar 5 procent in bezit heeft, zijn er ook mensen met kritiek. Zo gaf YouTuber Ajay Kashyap, een bekende filmregisseur, aan dat hij WATER een pump-and-dump token vond. 

Eerder kwam Ronaldinho ook al in een onderzoek terecht waar hij verdacht werd van een cryptoscam van meer dan 61 miljoen dollar. Het plan, “18kRonaldinho,” beloofde investeerders een dagelijks rendement van 2%. Ronaldinho ontkende elke betrokkenheid bij het frauduleuze project en zei dat hij nog nooit samengewerkt had. Bovendien gaf hij aan dat hij ook slachtoffer was, doordat mensen zijn foto zonder toestemming gebruikte.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie