Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

SBI wil XRP-betalingen in Japanse winkels mogelijk maken

De Japanse bank SBI Holdings is druk bezig met het integreren van ripple (XRP) met de betalingsapp MoneyTap. Het doel is om uiteindelijk consumenten toe te staan met XRP in allerlei winkels te betalen.

MoneyTap is een betalingsapp die bovenop Ripple gebouwd is. Dankzij Ripple’s xCurrent kunnen overboekingen vrijwel direct worden afgehandeld. Doordat de app xCurrent gebruikt maakt het geen gebruik van de cryptocurrency, maar SBI is wel van plan XRP te integreren zodat klanten met de cryptocurrency kunnen betalen.

- Advertentie -

Door simpelweg een QR-code te scannen kunnen gebruikers direct betalen voor producten in winkels. De app zit nu nog in de ontwikkelingsfase en zal binnenkort in een restaurant in Tokyo getest gaan worden. Vervolgens is het de bedoeling om de applicatie langzaam uit te rollen naar andere winkels.

Op dit moment ondersteunen zo’n 61 banken MoneyTap. Daarnaast heeft de app alle benodigde licenties van de Japanse financiële toezichthouder om te kunnen opereren. Dit is echter niet de eerste stap van SBI Holdings in de crypto-wereld.

De bank heeft namelijk ook een eigen cryptocurrency-exchange: VCTRADE. De exchange kan al gebruikt worden door retailbeleggers, maar de bank is druk bezig om ook institutionele beleggers aan te trekken. Zo stelt de bank:

SBIVC biedt momenteel alleen diensten aan voor particuliere klanten. Nadat AML/CFT en custody-oplossingen die we van plan zijn uit te brengen zijn afgerond, willen we graag verder gaan en diensten gaan aanbieden aan institutionele beleggers.

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.177,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.172,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.203,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.257,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.340,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.177,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.172,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.203,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.257,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.340,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...