Kevin Schijven Kevin Schijven
26/06/2021 16:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2021 16:07

SEC wil Ripple (XRP) motie van tafel; vreest dat het gevaarlijk precedent schept

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SEC wil Ripple (XRP) motie van tafel; vreest dat het gevaarlijk precedent schept

Foto: Tada Images/Shutterstock

De controversiële rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) krijgt weer een staartje. De SEC klaagt momenteel Ripple aan omtrent de illegale verkoop van securities, of effecten, met XRP. De hoofdkwestie in de rechtszaak is of XRP als effect bestempeld moeten worden vanwege de gecentraliseerde aard van het bedrijf en de crypto, of juist niet.

Nu wil de SEC dat de rechter een motie van de advocaten van Ripple verwerpt om William Hinman, voormalig directeur bij de SEC, voor de rechter te brengen. Hinman verklaarde namelijk ooit dat ethereum (ETH), of beter gezegd ether, geen effecten zijn. De advocaten willen wellicht achterhalen wat de criteria hiervoor is, al lijkt dat vooral over de mate van centralisatie te gaan.

De SEC vecht de motie aan omdat de toezichthouder zich zorgen maakt dat het een gevaarlijk precedent schept. Volgens de SEC zou dit kunnen betekenen dat Hinman en andere functionarissen gedagvaard worden door een reeks van bedrijven die de effectenwet hebben geschonden:

“Als we gedaagden toestaan ​​om directeur Hinman te laten getuigen, zou dat er waarschijnlijk toe leiden dat directeur Hinman meerdere dagvaardingen ontvangt van de vele andere personen die naar verluidt de registratiebepalingen van de effectenwetten hebben geschonden tijdens zijn ambtstermijn bij de SEC.”

Het zou volgens de SEC ook een precedent scheppen die potentiele kandidaten afschrikt om in de toekomst nog hoge functies bij de SEC te bekleden uit angst dat zij jarenlang in rechtszaken verwikkeld raken:

“Een dergelijk resultaat zou niet alleen aanzienlijke lasten voor directeur Hinman met zich meebrengen, maar zou andere gekwalificeerde personen terughoudend maken om in hoge functies bij de SEC te dienen uit angst om jarenlang verwikkeld te raken in rechtszaken na hun dienstvoorwaarden.”

Verder haalt de SEC uit naar de beruchte ‘XRP Army,’ een groep luidruchtige XRP fans. De SEC beschuldigt deze fans dat zij sociale mediaplatforms gebruiken om valse geruchten over SEC functionarissen te verspreiden. Zo worden SEC functionarissen als Hinman regelmatig door de XRP Army neergezet als hagedismensen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie