Timo Bult Timo Bult
07/11/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2021 18:15

Shiba inu en de internetzeepbel; gaat SHIB ten onder bij het knappen van de zeepbel?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu en de internetzeepbel gaat SHIB ten onder bij het knappen van de zeepbel

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE) zijn beide meme cryptocurrencies; gebaseerd op een internet meme. De waarde ervan is vooral gelinkt aan sentiment en hype. Hoe groter de hype, hoe meer mensen de cryptocurrency zullen kopen en daarmee de prijs omhoog duwen. Maar volgens Bedrock Capital oprichter Geoff Lewis zit er niet of nauwelijks toekomst in SHIB.

Hij vergelijkt de populaire meme cryptocurrency namelijk met wat Pets.com in 2000 was, een bedrijf dat eigenlijk de belichaming van de dotcom internet bubbel is. Het bedrijf was in het begin veel waard maar klapte vervolgens volledig in elkaar nadat de internet zeepbel knapte.

“Shiba Inu is in 2021 wat Pets.com was in 2000.”

SHIB heeft de afgelopen tijd enorm geprofiteerd van de hype omtrent de meme coin. Die hype is zelfs zo groot dat het Twitter-account van Shiba Inu nu meer volgers heeft dan Ethereum (ETH), het netwerk waarop het SHIB token gebouwd is. Al met al trekt dit steeds meer investeerders aan met grote prijsstijgingen tot gevolg. Aan die prijsstijgingen is echter voor nu even een einde gekomen. De SHIB koers is namelijk sinds eind oktober ruim 30% minder waard geworden.

Shiba inu noemt zichzelf de Dogecoin killer. Beide cryptocurrencies zijn gebaseerd op dezelfde Doge meme en sinds shiba inu hard gestegen is, is SHIB zelfs even groter geweest dan dogecoin. Toch lijkt dogecoin te profiteren van de steun die het krijgt van onder andere miljardair en Tesla CEO Elon Musk.

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat crypto exchange Kraken voorlopig SHIB niet zal noteren. De altcoin profiteert vaak van de hype rondom zo’n notering, maar die hype blijft voor nu dus nog even uit, aldus Kraken:

“We hebben alleen gezegd dat er nog meer werk verricht moet worden in ons ‘listing review’ proces, dat bijzonder gedetailleerd is. Interactie met de gemeenschap is hier slechts een onderdeel van.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie