Robin Hazekamp Robin Hazekamp
02/09/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2023 19:00

Shiba Inu investeerder loopt miljoenenwinst mis door simpele fout

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu investeerder loopt miljoenenwinst mis door simpele fout

Foto: Ricantimages/Shutterstock

De crypto Shiba Inu (SHIB) heeft sinds zijn oprichting in augustus 2020 de levens van velen veranderd. Met een toename van een factor 200 duizend tussen de oprichting en de all time high (ATH) is het een van de snelst gestegen munten die geen pump-en-dump bleek te zijn. Echter heeft niet iedereen evenveel geluk gehad met de token. Investeerder ‘Zero Waiting’ liep miljoenen mis door slechte timing. 

Circle schrapt USDC stablecoin op TRON in onverwachte wending
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

YouTuber mist miljoenenwinst door simpele fout

De investeerder postte op zijn YouTube kanaal een video waarin hij zijn situatie uitlegde aan zijn abonnees. In januari 2021, enkele maanden na de oprichting van de munt, kocht hij voor $200 (ongeveer €185,-) aan SHIB. In één maand tijd nam de waarde van zijn investering toe tot een bizarre €10 duizend. 

Echter stopte het daar niet. Tijdens de grootste bullrun ooit in 2021 ging SHIB net als alle andere cryptomunten door het dak. Richting het einde van het glorieuze jaar bereikte de memecoin een gigantisch hoogtepunt, wat zijn investering met 200.000 verveelvoudigde. Door een “ironische tarting van het lot” had zijn “half-serieuze” hem een multimiljonair gemaakt met een gigantische $40 miljoen aan SHIB. 

Echter maakte de investeerder daar een grote fout. Met de hoop op een verdere stijging besloot hij zijn SHIB tokens nog een tijdje vast te houden. Volgens hemzelf zouden alleen de ‘super-super-slimme’ en ‘super-super-domme’ mensen de munt op het hoogtepunt hebben verkocht. Wie zelf in crypto investeert weet dat het bepalen van het beste moment om te verkopen ontzettend lastig is. 

Advertentie

Crypto investeerder blij met verloop Shiba Inu

De YouTuber en crypto investeerder krijgt vaak de vraag voor hoeveel hij zijn SHIB dan verkocht heeft. Hij legde uit dat hij ‘bij lange na niet’ de $40 miljoen heeft binnengehaald die hij had kunnen krijgen. Toch is hij blij met zijn acties. In zijn video vertelde hij:

“Ik ben geen slachtoffer, ik ben een multimiljonair door crypto. Ik ben meer dan blij met hoe het is gegaan met Shiba Inu.”

Momenteel staat de SHIB koers 90% lager dan het hoogtepunt richting het einde van 2021. Echter had de investeerder, indien hij zijn SHIB nu had verkocht, nog steeds meerdere miljoenen binnengehaald. Momenteel gaat een Shiba Inu token voor $0.0000079 over de toonbank. Met een marktkapitalisatie van $4,6 miljard staat de munt op de 16e plek van grootste crypto’s.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie