Floris Florussen Floris Florussen
17/06/2024 20:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2024 18:56

‘Shiba inu kan in totaal $1 biljoen waard worden’

Shiba Inu-SHIB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Shiba inu kan in totaal $1 biljoen waard worden'

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Een expert in de cryptohandel heeft een gewaagde voorspelling gedaan over de marktkapitalisatie van de token Shiba Inu (SHIB). Hij voorspelde namelijk dat de marktkapitalisatie van de token naar 1 biljoen kan groeien. Een gekke gedachte, maar iets minder gek wanneer je ziet dat de SHIB-gemeenschap verschillende initiatieven implementeert om het nut van de memecoin te vergroten. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Impact van Shibarium

Crypto-expert Casey Stubbs voorspelde op 16 juni in een X-post dat SHIB waarschijnlijk een instroom van kapitaal zal ervaren. Deze voorspelling is gebaseerd op de verwachte impact van SHIB’s layer-2, Shibarium. Deze schaaloplossing kan de marktkapitalisatie van de token mogelijk naar $1 biljoen tillen. 

De crypto-expert reageerde op een bericht van een andere SHIB-insider met het pseudoniem SpecialK, die de potentiële impact van Shibarium benadrukte. SpecialK belichtte de fundamentele sterktes van het platform en beschreef het als de ruggengraat van het SHIB-project.

Het is de moeite waard om op te merken dat het Shibarium-platform is ontworpen om de efficiëntie en schaalbaarheid van het SHIB-ecosysteem te verbeteren. Shibarium heeft centraal gestaan bij talrijke ontwikkelingen gericht op het uitbreiden van SHIB’s nut en zijn adoptie.

Advertentie

Invloed van 1 biljoen marktkapitalisatie

Een kapitaalstroom die de marktkapitalisatie naar $1 biljoen zal brengen, zal een aanzienlijke impact hebben op de prijs van SHIB. Momenteel wordt SHIB verhandeld voor ongeveer $0.0000200 bij een marktkapitalisatie van $11,75 miljard. Als SHIB een marktkapitalisatie van $1 biljoen zou bereiken, zou de token waarschijnlijk verhandeld worden rond de $0.0017. Dit zou een prijsstijging van 8.395,75% vertegenwoordigen.

Hoewel de voorspelling van een marktkapitalisatie van $1 biljoen voor SHIB ambitieus is, weerspiegelt het optimisme en hoop onder SHIB aanhangers. Realistisch gezien moet de token eerst terugkeren naar zijn hoogste punt ooit. 

De recordprijs staat momenteel op $0.00008845 bij een marktkapitalisatie van bijna $40 miljard. Het bereiken van deze mijlpaal zou het toneel vormen voor andere realistische doelen, waaronder een marktkapitalisatie van $50 miljard en $100 miljard. 

Crypto Ontbijt: Ethereum ETF’s maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin
Crypto Ontbijt: Ethereum ETF's maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin

Prijsanalyse van shiba inu (SHIB)

De prijs van SHIB bevindt zich momenteel rond de $0.00002. Dit is een daling van 14% ten opzichte van de week ervoor en SHIB bevindt zich op de korte termijn in een uitdagende periode. 

Gedurende de week heeft SHIB aanzienlijke volatiliteit vertoond, met een prijs die rond de $0.00002 schommelt. Deze prijs lijkt te fungeren als een steunniveau. Dit niveau kan een kritische psychologische drempel zijn voor handelaren. Anderzijds vormt het hoogste punt van afgelopen week een weerstandsniveau. Dit weerstandsniveau ligt bij de prijs van $0.00002319. 

Twee weken geleden constateerden wij dat er meer dan 4 biljoen SHIB, ter waarde van meer dan $103 miljoen, naar verschillende crypto exchanges zijn gestuurd. Deze ontwikkeling is vaak zorgwekkend aangezien het kan wijzen op het nemen van winsten door beleggers. Sindsdien is de prijs van SHIB van $0,0000288 teruggezakt.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie