Wessel Kersting Wessel Kersting
30/11/2021 14:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:03

Shiba Inu (SHIB) de hardste stijger door deze tweet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) de hardste stijger door deze tweet

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Vandaag zien we weer een opvallende coin bovenaan het lijstje met top-stijgers van de dag staan, namelijk Shiba Inu (SHIB). De coin is in de afgelopen 24 uur met zo’n 30% gestegen. In de afgelopen zeven dagen heeft de coin toch iets minder gepresteerd, hier steeg SHIB namelijk slechts met 20%. Dit wil zeggen dat de cryptocurrency eerst nog in een dipje zat deze week, maar dat de stijging van vandaag dit toch weer recht heeft getrokken.

Shiba Inu is in korte tijd erg populair en groot geworden. Door de stijging van vandaag heeft de coin een totale marktwaarde van ongeveer $28 miljard en heeft hierdoor de 11e plek weten te bemachtigen in het lijstje van grootste cryptocurrencies. SHIB wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een koers van $0.00005159 en heeft erg interessante prijsactie achter de rug.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Shiba Inu?

Je zal de coin vast wel eens voorbij hebben zien komen, maar misschien weet je nog niet zo goed wat het project erachter nou precies is. Shiba Inu wil de tegenhanger worden van Dogecoin, die wordt gemined op het Srypt algoritme, maar dan op basis van Ethereum. De coin heeft echter niet direct een serieuze usecase, maar is meer opgezet als meme-coin. In de periode dat er veel hype was rondom Dogecoin, deze hype werd mede mogelijk gemaakt door Elon Musk en zijn vele tweets over de coin. SHIB is dus ontworpen als reactie op deze hype, voor de investeerders die de boot hebben gemist bij Doge coin. 

De coin is vandaag echter wel weer hard gestegen, hoe kan dat? Dit is allemaal te verklaren doordat Shiba Inu en haar token SHIB nu worden gelist op de exchange Kraken. De exchange stuurde eerder deze maand een tweet waarin stond dat als die tweet 2000 likes zou krijgen, de exchange SHIB zou gaan aanbieden. 

De tweet kreeg overweldigend veel steun. De grens van 2000 likes werd vrijwel direct gehaald. De tweet staat op het moment van schrijven op zo’n 83.000 likes. En zoals beloofd kregen investeerders wat zij wilde. SHIB werd vanaf vandaag gelist op Kraken, en is vanaf morgen verhandelbaar.

Advertentie

Technische analyse

Als we kijken naar de grafiek van SHIB zien we dat de coin deze boost wel nodig had. De koers was vanaf de piek op 28 oktober in een neerwaartse trend terecht gekomen. Weken lang wisten investeerders de bovenste weerstandslijn niet te doorbreken. Dit was tot gister, waar door de aankondiging de koers hard steeg en de weerstandslijn vrijwel negeerde. Het zal interessant zijn om te zien waar SHIB naartoe zou kunnen stijgen. Gaan we een nieuwe all-time high zien in december?

 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie