Timo Bult Timo Bult
08/10/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2021 18:33

Shiba Inu (SHIB) kreeg er in korte tijd 30.000 nieuwe hodlers bij, was dit de reden voor snelle stijging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) kreeg er in korte tijd 30.000 nieuwe hodlers bij, was dit de reden voor snelle stijging?

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

De cryptocurrency die deze week de show stal was shiba inu (SHIB). De directe rivaal van Dogecoin (DOGE) steeg honderden procenten in waarde. Uit nieuwe data blijkt dat deze stijging mede werd aangedreven door nieuwe investeerders.

De wereld van meme cryptocurrency is er een die waarschijnlijk niet veel mensen zullen begrijpen. Cryptocurrencies als dogecoin zijn gebaseerd op bestaande memes, in dit geval de Doge meme. Waar Ethereum (ETH) smart contracts ondersteunt, is de waarde van deze altcoins vooral gebaseerd op sentiment en nostalgie.

Onder de op de Doge meme gebaseerde cryptocurrencies bestaat een ware concurrentiestrijd. Dogecoin was de eerste cryptocurrency gebaseerd op deze meme en steeg begin dit jaar flink, mede door hulp van Tesla CEO Elon Musk. Hijzelf was ook de waarschijnlijke aanstichter voor de rally van de afgelopen dagen.

Hij heeft namelijk zelf een Shiba Inu hond gekocht, de hond die centraal staat in de Doge meme en mascotte is voor DOGE. Dogecoin concurrenten gebruiken de gelijkenis van de hond echter ook, waaronder shiba inu (SHIB). Deze altcoin is eigenlijk een directe kloon van DOGE, waar steeg deze week hard op na een tweet van Musk.

Vanaf het moment dat deze tweet geplaatst werd en de piek van 7 oktober, steeg SHIB met bijna 300% in waarde. In diezelfde tijd is het aantal nieuwe SHIB bezitters flink toegenomen. Uit data blijkt dat het om zo’n 31.000 nieuwe bezitters gaat. Dit wekt de suggestie dat de recente prijsrally meer nieuwe investeerders heeft gemotiveerd in te stappen, wat de stijging verder deed versnellen.

Inmiddels is de waarde van SHIB ook weer gezakt. Houders die op de top inkochten staan nu ruim 20% in de min. Dat is helaas de andere kant van deze altcoins, ze zijn vaak zeer volatiel. Een kleine waarschuwing is dan ook geboden.

 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie