Robin Hazekamp Robin Hazekamp
11/04/2024 20:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2024 20:18

Sinds 2023 wekelijks €25 aan dogecoin kopen: dit is het resultaat

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Sinds 2023 wekelijks €25 aan dogecoin kopen: dit is het resultaat

Foto: Vladyslav Starozhylov/Shutterstock

Sommige beleggers hebben geen zin om iedere dag weer grafieken te analyseren. Dat is ook lastig; met constant veranderende koersen kan het lastig zijn om de juiste momenten uit te kiezen. In plaats daarvan kiezen zij een alternatief, iedere week een beetje investeren.

Deze aanpak, beter bekend als dollar-cost averaging (DCA), bewijst zich als een sterke strategie voor hen die de onvoorspelbare markt willen overwinnen. Dit artikel onderzoekt wat er zou zijn gebeurd als je deze strategie had ingezet en vanaf het begin van 2023 elke week €25 in dogecoin (DOGE) had geïnvesteerd; en daar wordt menig man vrolijk van.

De ultieme crypto-investeringsstrategie

Dollar-cost averaging blinkt uit in eenvoud. Beleggers kunnen geleidelijk hun crypto bezit zoals dogecoin vergroten. Hierbij houden ze de impact en het risico van marktvolatiliteit zo laag mogelijk. Deze methode is niet alleen minder stressvol, maar verlaagt ook de drempel voor nieuwe investeerders. Met slechts een klein bedrag per week kan men beginnen aan de opbouw van een indrukwekkend portfolio.

Door sinds 1 januari 2023 elke week €25 te investeren, zou een investeerder aan het einde van maart 2024 een totale investering van €1.625 hebben gedaan. Door een enorme toename van de dogecoin koers, is het scenario voor dogecoin-bezitters uiterst gunstig. 

Momenteel is één dogecoin token bijna twintig cent waard, meer dan dubbel zoveel als vorig jaar. De geïnvesteerde €1.625 met dollar-cost averaging zou daardoor nu maar liefst €4.170 waard zijn. Dat komt neer op een rendement van maar 156%, en een winst van €2.545. 

Sinds 2023 wekelijks €25 aan dogecoin kopen: dit is het resultaat
Het verloop wanneer je 25 euro per week in DOGE investeerde – Bron: CryptoDCA

Dit ijzersterke rendement op DOGE, in iets meer dan een jaar tijd, is een krachtig voorbeeld van hoe gestaag en gedisciplineerd investeren winst oplevert. DCA is niet voor niets een van de meest vertrouwde strategieën in de wereld van beleggen.

Automatisch bitcoin kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Klik op de knop hieronder om je aan te melden bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis crypto naar keuze.

Pak €10,- gratis

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie