Timo Bult Timo Bult
17/11/2023 10:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2023 09:25

Snoop Dogg stopt met wiet roken, crypto gaat direct weddenschap aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Snoop Dogg stopt met wiet roken, crypto gaat direct weddenschap aan

Foto: Kobby Dagan/Shutterstock

De wereldberoemde rapper en bekende wietfan Snoop Dogg heeft onlangs aangekondigd te stoppen met het roken van wiet, je leest het goed! Deze verrassende verklaring heeft voor opschudding gezorgd, ook in de crypto-gemeenschap. Vrijwel direct werd een wedmarkt op Polymarket geopend. Zal Snoop Doggy Dogg zich aan zijn beloftes houden? Je kan er nu op wedden.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-community wedt: Blijft Snoop van de wiet af?

In slechts minuten na Snoop Dogg’s aankondiging, werd op Polymarket een weddenschap geopend. Deelnemers kunnen voorspellen of Snoop zich zal houden aan zijn belofte om gedurende de rest van 2023 geen wiet meer te roken. De stelling luidt: “Zal Snoop weer roken in 2023?”

De weddenschap, die actief blijft tot middernacht op oudejaarsavond, trok in eerste instantie niet veel aandacht. Echter, uit de orderboeken blijkt dat er een groeiende interesse is om deel te nemen.

Op een zeker moment steeg de verwachting dat Snoop zijn belofte zou verbreken naar 73%. Inmiddels blijkt de meerderheid nu toch wel vertrouwen te hebben in de rapper. 64% zegt nu “Nee,” Snoop zal geen wiet meer roken in 2023.

Advertisement

Snoop Dogg werkt samen met Cardano

De situatie omtrent de weddenschap is echter ietwat onduidelijk. Het is namelijk niet duidelijk of zijn belofte om “te stoppen met roken” alle vormen van wietgebruik omvat. Polymarkt noemt in de crypto weddenschap dan ook enkel specifiek “roken”. Of we Snoop Dogg nooit meer stoned zullen zien is dus niet duidelijk.

De rapper is een bekend gezicht in de crypto-wereld. Hij ging vele samenwerkingen aan met projecten, zoals Cardano (ADA).

Zo bracht hij een album uit op de blockchain uit in de vorm van non-fungible tokens (NFT). Daarnaast bracht hij meerdere collecties uit, waaronder Snoop Dogg Passport. Daarmee krijgen fans toegang tot speciale content, exclusieve merchandise, ticketverkoop, playlists en kunst.

“Ik ben altijd een pionier geweest en digitale merch maakt deel uit va de toekomst. Ik hoop dat andere artiesten kunnen zien wat ik doe en zelf kunnen blijven innoveren.’’ aldus Snoop Dogg ten tijde van de lancering.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement