Ivo Melchers Ivo Melchers
02/11/2023 12:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 11:26

Solana beleeft gigantische stijging, maar er zijn zorgen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana beleeft gigantische stijging, maar er zijn zorgen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Solana (SOL) is in slechts twee weken tijd verdubbeld in waarde. Het crypto-land staat versteld van de uitstekende prestaties, maar tegelijkertijd wordt er gewezen op een mogelijke verhoogde verkoopdruk vanwege de failliete cryptobeurs FTX. We bekijken de imponerende rally en de onderliggende katalysatoren evenals het mogelijke risico op een trendommekeer.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waarom stijgt solana zo hard?

Halverwege oktober bewoog de solana koers nog rond de 21,80 dollar. Na een gigantische stijging komt deze momenteel uit op 43,37 dollar, een indrukwekkende toename van maar liefst 99,4 procent. De laatste keer dat solana op dit niveau stond, was in augustus 2022.

Solana was een van de altcoins die het hardst geraakt werd tijdens de FTX-crash. In december vorig jaar bereikte het een dieptepunt van minder dan 8 dollar. Dit betekent dat de koers sinds de low meer dan 5 keer over de kop is gegaan.

Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in het Solana-ecosysteem die aan de basis hebben gestaan van de grote opwaartse trend van de afgelopen tijd.

Zo kan de infrastructuur van Amazon Web Services (AWS), het grootste public cloud platform ter wereld, sinds afgelopen dinsdag gebruikt worden om nodes voor Solana te lanceren en te beheren.

Daarnaast is de dataset van Solana nu toegankelijk via Google BigQuery. Vorig jaar september werd deze stap al aangekondigd, maar nu is het eindelijk werkelijkheid geworden. Door de data op de Google Cloud service beschikbaar te stellen wordt het een stuk toegankelijker.

Gisteren kondigde Solana Labs tevens de lancering van de bèta-versie van GameShift aan. GameShift is een nieuwe softwaretool waarmee ontwikkelaars crypto-games kunnen bouwen op Solana, zonder zich druk te maken over de technische blockchain-aspecten.

Alle ontwikkelingen werden naar buiten gebracht gedurende Breakpoint, een grootschalig Solana-evenement dat momenteel plaatsvindt. Vandaag is de laatste dag van het jaarlijkse evenement, dat deze keer in Amsterdam wordt gehouden.

Advertentie

Mogelijke verkoopdruk dankzij crypto beurs FTX

Halverwege september ontving het ingestorte FTX groen licht van de rechter om hun crypto-bezittingen te verkopen. Solana is de grootste holding van de beurs. 21Shares, een Zwitsers investeringsbedrijf voor cryptocurrencies, heeft in een rapport opgemerkt dat FTX onlangs voor 35 miljoen dollar aan SOL heeft verstuurd richting cryptobeurzen, mogelijk met de intentie om te verkopen.

Bovendien zou een wallet gelinkt aan FTX gisteren nog eens 67 miljoen dollar aan solana uit een staking-account hebben gehaald.

Deze ontwikkelingen zouden voor een verhoogde verkoopdruk kunnen zorgen de komende weken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie