Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
19/04/2024 10:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2024 10:12

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter

Solana-SOL
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter

Foto: sdx15/Shutterstock

Het Solana (SOL) netwerk kent twee kanten. Aan de ene kant is het erg succesvol en wordt er fors gebruikgemaakt van het platform. Aan de andere kant leidt dit echter ook tot congestieproblemen.

De directeur van strategie bij de Solana Foundation, Austin Federa, liet in een interview met Cointelegraph tijdens de Paris Blockchain Week weten nog lang niet tevreden te zijn met waar het netwerk nu staat.

De congestie binnen het netwerk wordt gezien als een gevolg van het succes. De onverwacht hoge activiteit leidt tot een gigantische vraag naar Solana’s blokruimte. Vanuit het perspectief van gebruikerservaring voldoet het netwerk daardoor niet aan de verwachtingen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana sneller dan Ethereum

Volgens Federa moeten er nog heel wat verbeteringen plaatsvinden. Solana streeft er namelijk naar om het snelste netwerk ter wereld te bouwen dat open en gedecentraliseerd is. Op het moment is het al op de juiste route en verwerkt het al meer transacties per seconden dan alle Layer-1 (L1) en Layer-2 (L2) netwerken van Ethereum (ETH) gecombineerd.

Om de problemen op te lossen erkent de directeur dat ontwikkelaars de pieken in vraag kunnen voorzien door tijdig de nodige upgrades te implementeren. In het verleden kwam de planning voor vraag en upgrades niet overeen, wat tot problemen heeft geleid.

Advertentie

De comeback van Solana

Ondanks de netwerkproblemen presteerde SOL uitstekend in het afgelopen jaar. De digitale munt werd hard geraakt tijdens de bearmarkt van 2022 en 2023. Het dieptepunt werd gemarkeerd door het faillissement van crypto exchange FTX. Solana bereikte toen een bodem van $9,60,  om vervolgens sterk te herstellen.

Investeerders die de potentie van Solana zagen, te midden van de crisis, zijn beloond met een aanzienlijk rendement. Een investering van slechts 100 euro op 30 december 2020, toen de koers rond de 9 euro schommelde, zou tegen 17 april 2024 uitgegroeid zijn tot meer dan 1.550 euro, een toename van ongeveer 1.350%.

Als je slim genoeg was geweest om op het lokale hoogtepunt te verkopen, toen de prijs rond de $202 lag, had je jezelf rijk kunnen rekenen met een bedrag van ongeveer 2.100 euro.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie