Timo Bult Timo Bult
27/11/2021 15:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2021 15:43

Solana kan miljarden mensen DeFi bieden: FTX CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana kan miljarden mensen DeFi bieden FTX.com CEO

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

De strijd in crypto lijkt vooral te worden gestreden tussen de zogenoemde smart contract platformen. Welk netwerk zal zich op de lange termijn mogen kronen als hét smart contract-platform? Nu staat Ethereum (ETH) nog ruim bovenaan, en dat is al jaren zo. Maar Solana (SOL) kan op den duur het stokje over gaan nemen. De CEO van crypto exchange FTX.com, Sam Bankman-Fried, ging in op zijn verwachting omtrent de ontwikkelingen van SOL tijdens een interview met Kitco News.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana kan opschalen zodra blockchain écht groot wordt

Ethereum kampt met enorm hoge transactiekosten, en dat is geen geheim. De ontwikkelaars achter dat project werken al lange tijd aan het oplossen van dit probleem. Zo zal het netwerk binnenkort overstappen op Ethereum 2.0, een proof-of-stake (PoS) netwerk. De vraag is echter of dit op tijd zal zijn. Er zijn een aantal andere netwerken die kunnen wat Ethereum kan, maar een stuk sneller en goedkoper.

Een van die netwerken is Solana. Bankman-Fried is een vroege investeerder van de project en FTX en Solana zijn nauw met elkaar verbonden. Volgens de CEO is het meest interessante aan Solana dat het zo enorm kan opschalen dat het honderden miljoenen, zo niet miljarden mensen aan kan:

“Ja, ik denk dat een van de meest overtuigende onderdelen is dat het het potentieel heeft om te schalen zodra blockchain enorm groot wordt. En het heeft het potentieel om DeFi-applicaties te hosten voor honderden miljoenen tot miljarden mensen met een gigantisch, samen te stellen ecosysteem. Nogmaals, dat wil niet zeggen dat het noodzakelijkerwijs zal gebeuren, maar het zou kunnen gebeuren,”

Advertentie

FTX CEO: Ethereum 2.0 heeft voor- en nadelen

Bankman-Fried, die FTX.com uit probeert te laten groeien tot een van ’s werelds grootste exchanges, verwacht dat de overstap naar Ethereum 2.0 de transactiekosten kan verlagen. Het sharden zou echter ook voor problemen kunnen zorgen. Shards zijn aparte blockchains die parallel aan elkaar bestaan.

Dit zorgt ervoor dat er meer transacties kunnen worden verwerkt. Maar tegelijkertijd zijn activa niet zo snel tussen deze sidechains te verplaatsen. De CEO van FTX denkt dan ook dat het netwerk op dat vlak mogelijk tegen problemen aan kan gaan lopen. Bekijk het hele interview van Kitco News met FTX CEO Bankman-Friend hieronder.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie