Timo Bult Timo Bult
16/11/2023 09:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 09:48

Solana koers stijgt 30% na lovende uitspraken van bekende investeerder

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Thumbnail: Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

In een recent interview met CNBC’s Squawk Box heeft Cathie Wood, de CEO en CIO van investeringsfirma ARK Invest, haar inzichten gedeeld over de crypto-sector. Tijdens het interview deed ze een aantal interessante uitspraken over Solana (SOL). De uitspraken werden warm ontvangen, de prijs van solana is sinds het interview namelijk met bijna 30% gestegen.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Solana is sneller dan Ethereum”

Wood sprak uitgebreid over de potentiële rol van Solana als een belangrijke infrastructuurspeler in de crypto-sector. Ze benadrukte dat Solana sneller en kosteneffectiever is dan Ethereum, wat mogelijk zou wijzen op het vermogen van Solana om een aanzienlijk marktaandeel te winnen.

“Solana is nog sneller en kosteneffectiever dan Ethereum, dus er zijn infrastructuurkansen,” merkte Wood op tijdens het interview.

De erkenning van Solana’s technologische voorsprong en de toenemende belangstelling van investeerders voor het project lijken een steun in de rug te geven van de koers, die de afgelopen weken al met meer dan 100% in waarde is gestegen.

Sinds de uitspraken is de koers van solana met bijna 30% gestegen. Op het moment van schrijven is de prijs van SOL 60,34 euro op Bitvavo. Dat is 10,7% hoger dan 24 uur geleden.

Solana, oorspronkelijk bedacht als een sneller en goedkoper alternatief voor Ethereum, lijkt daarmee te herstellen van de negatieve impact van het faillissement van crypto exchange FTX.

Advertisement

Solana koers steeg al met 175%

Het interview met Wood benadrukte ook ARK Invest’s betrokkenheid bij de crypto-sector. De firma, bekend om haar innovatieve investeringsstrategieën, heeft aangegeven zich te richten op de bredere adoptie van crypto en de onderliggende blockchain-technologie.

De focus van Wood op Solana naast andere belangrijke spelers zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), onderstreept het geloof van ARK Invest in de diversificatie binnen de crypto-ruimte.

Deze recente uitspraken van Wood op CNBC’s Squawk Box draaiden overigens niet alleen om Solana, maar onderstrepen ook de groeiende interesse en het potentieel van de crypto-sector als geheel. Met de verwachting dat het eerste bitcoin spot beursfonds (ETF) in de Verenigde Staten goedgekeurd gaat worden, is het sentiment op de markt flink positiever geworden.

Solana is echter een van de grote uitblinkers. Eerder viel te lezen dat de koers van SOL in 30 dagen met maar liefst 175% in waarde steeg. De reden van de stijging zou naast het algemene positieve sentiment ook in andere hoeken gevonden kunnen worden 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement