Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2024 21:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 19:36

Solana netwerk bloeit met enorme stijging in aantal ontwikkelaars

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ventas de teléfonos Solana se disparan y BONK vuelve a subir un 120%

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Het Solana (SOL) netwerk heeft een sterke stijging gezien in het aantal ontwikkelaars, en met name het behoud van ontwikkelaars.

Het opkomende crypto netwerk heeft in 2023 maandelijks bijna 3.000 actieve ontwikkelaars weten te behouden, meldt de Solana Foundation.

Cryptomarkt zag afgelopen week een fortuin binnenstromen
Cryptomarkt zag afgelopen week een fortuin binnenstromen

Solana netwerk ziet forse groei in aantal ontwikkelaars

De Solana Foundation meldt dat het meer dan 50% van de ontwikkelaars heeft behouden gedurende 2023, een forse stijging van de 31% in het jaar daarvoor.

De Solana foundation is een non-profitorganisatie die is opgericht om de ontwikkeling en groei van het Solana netwerk te ondersteunen.

Het beoordeelde de behoudsgraad van ontwikkelaars door het aantal ontwikkelaars te meten die gedurende drie opeenvolgende maanden minstens een bijdrage hebben geleverd aan het netwerk.

Hierdoor komt het aantal actieve ontwikkelaars per maand tussen de 2.500 en 3.000 uit en dat is mogelijk een onderschatting, zegt de organisatie.

Verder meldt de Solana Foundation dat elk half jaar ongeveer 400 tot 500 ontwikkelaars afstuderen van bootcamps voor ontwikkelaars.

Advertentie

De reden voor deze stijging van Solana ontwikkelaars?

De stijging wordt door de Solana Foundation toegeschreven aan verbeteringen aan het netwerk en verbeteringen in het aantrekken van ontwikkelaars.

Het schrijft ook deze stijging toe aan verbeterde tools voor verschillende programmeertalen en educatieve bronnen, maar geeft toe dat er ruimte is voor verbetering als het aankomt op het testen en vinden van bugs, of fouten, in het netwerk.

Daarnaast meldt de Foundation dat de groei van het ecosysteem ook het resultaat is van de zogeheten ‘hackathons’ die het heeft georganiseerd.

Hackathons zijn evenementen waar softwareontwikkelaars bijeenkomen om in een zeer korte periode, meestal van enkele dagen, intensief te werken aan nieuwe projecten en deze direct te demonstreren. Daar zijn meestal prijzen aan verbonden.

“In de afgelopen drie jaar zijn meer dan 3.000 projecten gestart en is er meer dan $600 miljoen aan financiering opgehaald voor projecten die aan de hackathons hebben deelgenomen.

 Bij elke hackathon is het aantal projectinzendingen toegenomen. De meest recente hackathon, Solana Hyperdrive, ontving meer dan 900 inzendingen,” aldus de Solana Foundation.

Dat Solana een sterk 2023 achter de rug heeft, was natuurlijk ook al te zien aan de koers. De SOL koers steeg vanaf oktober met meer dan 500% naar een piek van $125 tegen het eind van het jaar.

Dat komt echter doordat SOL ook de hardste klappen moest vangen onder de grootste cryptovaluta in 2022 en dus de meeste ruimte voor herstel had. Inmiddels is de koers weer terug rond de $100.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie