Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2024 21:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 19:36

Solana netwerk bloeit met enorme stijging in aantal ontwikkelaars

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerk herstart na uitval en koers begint snel te herstellen

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Het Solana (SOL) netwerk heeft een sterke stijging gezien in het aantal ontwikkelaars, en met name het behoud van ontwikkelaars.

Het opkomende crypto netwerk heeft in 2023 maandelijks bijna 3.000 actieve ontwikkelaars weten te behouden, meldt de Solana Foundation.

Waarom vandaag een belangrijke dag is voor Avalanche (AVAX)
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana netwerk ziet forse groei in aantal ontwikkelaars

De Solana Foundation meldt dat het meer dan 50% van de ontwikkelaars heeft behouden gedurende 2023, een forse stijging van de 31% in het jaar daarvoor.

De Solana foundation is een non-profitorganisatie die is opgericht om de ontwikkeling en groei van het Solana netwerk te ondersteunen.

Het beoordeelde de behoudsgraad van ontwikkelaars door het aantal ontwikkelaars te meten die gedurende drie opeenvolgende maanden minstens een bijdrage hebben geleverd aan het netwerk.

Hierdoor komt het aantal actieve ontwikkelaars per maand tussen de 2.500 en 3.000 uit en dat is mogelijk een onderschatting, zegt de organisatie.

Verder meldt de Solana Foundation dat elk half jaar ongeveer 400 tot 500 ontwikkelaars afstuderen van bootcamps voor ontwikkelaars.

Advertentie

De reden voor deze stijging van Solana ontwikkelaars?

De stijging wordt door de Solana Foundation toegeschreven aan verbeteringen aan het netwerk en verbeteringen in het aantrekken van ontwikkelaars.

Het schrijft ook deze stijging toe aan verbeterde tools voor verschillende programmeertalen en educatieve bronnen, maar geeft toe dat er ruimte is voor verbetering als het aankomt op het testen en vinden van bugs, of fouten, in het netwerk.

Daarnaast meldt de Foundation dat de groei van het ecosysteem ook het resultaat is van de zogeheten ‘hackathons’ die het heeft georganiseerd.

Hackathons zijn evenementen waar softwareontwikkelaars bijeenkomen om in een zeer korte periode, meestal van enkele dagen, intensief te werken aan nieuwe projecten en deze direct te demonstreren. Daar zijn meestal prijzen aan verbonden.

“In de afgelopen drie jaar zijn meer dan 3.000 projecten gestart en is er meer dan $600 miljoen aan financiering opgehaald voor projecten die aan de hackathons hebben deelgenomen.

 Bij elke hackathon is het aantal projectinzendingen toegenomen. De meest recente hackathon, Solana Hyperdrive, ontving meer dan 900 inzendingen,” aldus de Solana Foundation.

Dat Solana een sterk 2023 achter de rug heeft, was natuurlijk ook al te zien aan de koers. De SOL koers steeg vanaf oktober met meer dan 500% naar een piek van $125 tegen het eind van het jaar.

Dat komt echter doordat SOL ook de hardste klappen moest vangen onder de grootste cryptovaluta in 2022 en dus de meeste ruimte voor herstel had. Inmiddels is de koers weer terug rond de $100.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie