Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2022 13:04

Solana netwerkuitvallen zijn een “vloek”, geeft oprichter toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerkuitvallen zijn een

Foto: Rawpixel.com/Shutterstock

Het Solana (SOL) netwerk groeide hard in 2021, maar in 2022 heeft de cryptocurrency het een stuk moeilijker. Dat komt natuurlijk doordat alle koersen dit jaar zwaar onderuit zijn, maar Solana kampt daarnaast ook met uitval. De blockchain is in 2022 al vijf keer uitgevallen.

Anayoly Yakovenko, medeoprichter van Solana, noemt het uitvallen dan ook het grootst struikelblok voor het netwerk. In een interview met Raoul Pal van Real Vision, noemt de medeoprichter het zelfs een “vloek:”

Yakovenko zegt dat de frequente problemen komen doordat het netwerk zo snel en goedkoop is in verhouding tot andere blockchains.

“Dat was, denk ik, onze vloek, maar het is omdat het netwerk zo goedkoop en snel is dat er genoeg gebruikers en applicaties zijn die dat aandrijven.”

Daardoor is Solana populair, maar maakt het ook een doelwit voor hackers. Zo viel Solana al uit door een grote denial-of-service, of DDoS, aanval.

Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer
Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer

Solana uitval in vergelijking met bitcoin

Toch zegt de oprichter dat ondanks alle uitvallen, het netwerk nooit is aangetast of gehackt. Hij benadrukt daarnaast dat elke blockchain zijn voor- en nadelen heeft.

Zo vertelt Yakovenko dat Bitcoin (BTC) in het verleden ook is uitgevallen, maar dit niet als zodanig bestempeld werd. Toen China het verbod op bitcoin mining invoerde, duurde het soms twee uur voordat blocks werden verwerkt terwijl dit normaliter 10 minuten hoort te duren.

Als dit met Solana gebeurt, dan wordt het gelijk bestempeld als gefaald, zegt de medeoprichter. Dat komt omdat Solana niet elke 10 minuten, maar elke 400 milliseconden transacties verwerkt.

“Als er twee uur tussen blocks in Solana zit, is het netwerk dood omdat het is ontworpen om elke 400 milliseconden een blok te maken.

Dit is onze grootste uitdaging, maar misschien wel een die ik graag heb, omdat deze uitdagingen het resultaat zijn van de gebruikers die wij op dagelijkse basis hebben.”

De BTC koers staat dit jaar al zo’n 70% in de min, maar voor SOL is dat zelfs 85%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie