Ivo Melchers Ivo Melchers
15/03/2024 11:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2024 10:43

Solana schittert in bloederige markt, waarde bereikt recordhoogte

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana schittert in bloederige markt, waarde bereikt recordhoogte

Foto: sdx15/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een flinke uitglijder gemaakt en heeft zoals gewoonlijk het leeuwendeel van de cryptomarkt met zich mee getrokken. Solana (SOL) is een van de weinigen die zich niets van de bredere marktcorrectie aantrekt. Sterker nog, de marktkapitalisatie is nu zelfs tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Dankzij de inflatie staat de koers van solana echter nog ver verwijderd van zijn all-time high.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Solana maakt sprong van 2%

Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur bijna 9 procent van zijn waarde ingeleverd en komt op het moment van schrijven uit vlak onder de 66.600 dollar. Veel altcoins hebben het momenteel echter zwaarder te verduren. Slechts een handjevol munten weet aan een daling te ontsnappen, waaronder solana.

De solana koers staat op het moment van schrijven 1,84% in de plus en komt uit op 171,42 dollar. De koers is de afgelopen uren echter iets teruggezakt. Halverwege de nacht werd een piek van grofweg 186 dollar aangetikt.

Ondanks het feit dat de recordprijs van zo’n 260 dollar uit november 2021 nog altijd buiten handbereik ligt, is de marktkapitalisatie wél tot een nieuwe all-time high uitgestegen.

Op de eerder genoemde koerspiek kwam de marktkapitalisatie van solana uit op een totaal van 81,1 miljard dollar. Op het moment van de all-time high in november stond de marktkapitalisatie op zo’n 77,9 miljard dollar.

De marktkapitalisatie wordt berekend door het totale aantal circulerende munten te vermenigvuldigen met de onderliggende koers. In november 2021 waren er iets meer dan 300.000 SOL-munten in omloop, maar dat is inmiddels gestegen tot ruim 443.000 stuks. Dit is dan ook de reden waarom de marktkapitalisatie eerder een nieuw absoluut hoogtepunt bereikt dan de koers.

De solana koers heeft nog een flinke weg te gaan voordat het zijn record evenaart. Om precies te zijn staat de koers momenteel nog meer dan 53 procent verwijderd van zijn piek van de vorige bullmarkt.

Advertentie

Bitcoin correctie

Zoals gezegd is solana een grote uitzondering op de rest van de markt. Bitcoin is onder zijn belangrijke steunniveau van vlak boven de 69.000 dollar terechtgekomen, waardoor onzekerheid is toegenomen onder investeerders.

Bitcoin heeft de afgelopen weken een indrukwekkende prijsrally doorgemaakt, grotendeels gedreven door het enorme succes van zijn spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Met de gigantische koopdruk vanuit de fondsen waren de vorige correcties slechts van korte duur. Of dit wederom het geval zal zijn, of dat bitcoin nu tijd nodig heeft om stoom af te blazen, valt nog te bezien.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie