Kevin Schijven Kevin Schijven
21/09/2021 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2021 15:31

Solana (SOL), Polkadot (DOT) en TRON (TRX) investeringsproducten VanEck staan nu op de Duitse beurs

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL), Polkadot (DOT) en TRON (TRX) investeringsproducten van VanEck staan nu op de Duitse beurs

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Deutsche Boerse heeft gisteren drie nieuwe cryptocurrency exchange-traded notes (ETN’s) van vermogensbeheerder VanEck genoteerd op de Duitse beurs.

Het gaat om investeringsproducten van solana (SOL), polkadot (DOT) en tron (TRX). Handel in de drie investeringsproducten gaat vandaag van start op de Frankfurt Stock Exchange en Xetra, de digitale beurs van Deutsche Boerse.

Een ETN is niet hetzelfde als een exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds. Een ETN is meer een soort schuldinstrument vergelijkbaar met obligaties. ETN’s worden meestal niet fysiek ondersteund door de onderliggende activa, maar volgen de prijsbewegingen via berekeningen. Het zijn beide beleggingsproducten die investeerders toegang geven tot de onderliggende activa zonder deze zelf te hoeven te bezitten.

Plannen voor een exchange-traded product (ETP), een meer algemene term, werden voor tron al drie jaar geleden gemaakt, meldt VanEck directeur Gabor Gurbacs:

Toch is die van tron wellicht de meest onverwachte. Solana stormde onlangs de top 10 grootse crypto binnen en polkadot deed dat al vorig jaar. In de tussen tijd zakte tron echter helemaal omlaag naar plaats 26. Dat had wellicht te maken met beschuldigingen van centralisatie en de verdachte praktijken van oprichter Justin Sun.

VanEck heeft al ETN’s van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) staan op Deutsche Boerse. In de VS wachten ze nog altijd op de goedkeuring van een dergelijk product voor bitcoin door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat Bloomberg analist Mike McGlone verwacht dat de SEC een BTC-ETF wellicht volgende maand goedkeurt, al gaat het dan waarschijnlijk om een bitcoin futures-ETF. Een bitcoin futures-ETN van Eurex werd toevallig nog vorige week genoteerd op Deutsche Boerse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie