Timo Bult Timo Bult
22/12/2023 14:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2023 12:32

Solana stijgt boven Ethereum uit met recordbrekende handelsvolumes

Ethereum-ETH Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana projecten op ijs door aanhoudende netwerkproblemen

Foto: sdx15/Shutterstock

Solana (SOL) komt de afgelopen dagen weer vaak voorbij in het laatste crypto nieuws. Dat heeft natuurlijk te maken met de bijzonder positieve koersontwikkelingen. Naast een stijgende SOL prijs, doet het ecosysteem het zelf ook zeer goed. Dat blijkt uit de handelsvolumes op decentrale exchanges op het netwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana exchanges zien enorme groei

Uit data van DefiLlama blijkt dat de handelsvolumes van gedecentraliseerde exchanges (DEX) op Solana de afgelopen week met 51% zijn gestegen. Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur komt uit op $2,1 miljard.

De recente stijging zorgt ervoor dat Solana exchanges voor het eerst boven die van Ethereum (ETH) uitkomen. Exchanges op Ethereum zagen het afgelopen etmaal namelijk een totaal handelsvolume van ‘slechts’ $1,2 miljard.

Ook op basis van de afgelopen 7 dagen staat Solana bovenaan. De ‘Ethereum-killer’ zag de afgelopen week handelsvolumes van $10,1 miljard, waar Ethereum blijft steken op $8,8 miljard.

Mogelijke oorzaken: BONK en andere meme-crypto

Mogelijke oorzaken voor deze ontwikkelingen zijn de lage transactiekosten op Solana. Ethereum kampt met hoge transactiekosten waardoor andere netwerken voor sommige handelaren aantrekkelijker worden.

Ook de gekte omtrent meme-coins BONK en dogwihat (WIF) dragen bij aan de flink toegenomen activiteiten op Solana. Dat blijkt uit data van Dune. WIF steeg de afgelopen maand met tienduizenden procenten in waarde.

Ook BONK steeg met duizenden procenten. De meme-coin was daarmee een van de 3 grootste crypto winnaars in 2023.

Het is onzeker of Solana de koppositie vast kan houden. Ethereum is normaalgesproken het grootste platform als het om handelsvolumes op gedecentraliseerde exchanges gaat.

Advertentie

Solana voorbij XRP, komt top 5 binnen

De solana koers is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen. Het wist zodoende zelfs ripple (XRP) weer in te halen, waarmee het de 5e plek op de crypto-ranglijst innam. Op het moment van schrijven is de altcoin in gevecht met BNB coin (BNB) om de 4e positie.

Dat de populariteit van solana de afgelopen tijd weer flink is toegenomen is onder andere te zien aan de handelsvolumes op de centrale exchanges. Zo is solana de meest verhandelde crypto op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Nog geen account bij Bitvavo? Pak via deze link 20 euro gratis tegoed als welkomstbonus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie