Max Duiker Max Duiker
03/04/2024 20:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2024 18:39

Solana trading bot stopt ermee nadat wallets van gebruikers leeglopen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana trading bot stopt ermee nadat wallets van gebruikers leeglopen

Foto: Camilo Concha/Shutterstock

Een Solana trading bot genaamd Solareum is na een hack er permanent mee gestopt. De redenen waren niet genoeg liquiditeit en de hack van de Telegram bot. Dit waren samen de nagels in de doodskist, volgens het bedrijf.

Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen

Flink wat Solana tokens uit wallets gevist na hack Solareum

Ongeveer 300 gebruikers zijn slachtoffer geworden van de uitbuit actie van de bot waarbij zo’n 2.800 solana tokens uit de wallets zijn gevist ter waarde van $523.000 dollar.

In eerste instantie werd de Telegram trading bot BONKbot verdacht van de actie, maar later bleek dat niet zo te zijn volgens BONKbot zelf in een verklaring op X. Daarbij heeft het Solareum team ook aangegeven dat het zeker niet ging om een “exit” scam voordat ze zouden stoppen met de dienst. Er zijn meerdere slachtoffers gevallen, ook bij BONKbot, daarbij zijn zo’n 113 gemelde gevallen bekend.

Opkomende Solana trading bots op Telegram

Het team gaf aan dat desondanks meerdere pogingen om extra kapitaal te verwerven, aan te passen aan de huidige marktomstandigheden, het niet is gelukt om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Het team heeft daarom besloten te stoppen met de dienst.

Er zijn al maanden verschillende Telegram-bots actief op de Ethereum blockchain, maar nog niet zo veel op de Solana-chain. Vooral de memecoin hype heeft ervoor gezorgd dat steeds meer investeerders zich wagen aan de nieuwe mogelijkheden op Telegram.

Solareum is een Telegram trading bot met een Ethereum-Solana brug, geprogrammeerd om Solana tokens te kopen en verkopen gebaseerd op vooraf ingestelde parameters.

Advertentie

Hoe betrouwbaar zijn Telegram trading bots?

Het team van Solareum heeft aangegeven de autoriteiten gewaarschuwd te hebben en houden de crypto exchanges in de gaten. Als de tokens ergens opduiken, dan zullen ze direct schakelen met de autoriteiten om de assets te bevriezen, aldus het team.

BONKbot is een van de grootste trading bots op de Solana chain, met zo’n 270.000 gebruikers (eigen cijfers) waren zij als eerste verdacht van deze actie. Na verder onderzoek bleek dat alleen de gebruikers van BONKbot die ook hun wallet geïmporteerd hadden naar Solareum slachtoffer zijn geworden van de actie.

Een aantal van de slachtoffers, waaronder X gebruiker “SoLorden”, rapporteerde een verlies van 44 SOL ofwel $8.700 dollar. Hij liet de wallets genereren door BONKbot en importeerde deze in Solareum waarna de private keys hiervan zichtbaar waren door de uitbuiters.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie