Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2021 11:15

Solana trekt meer investeerders aan, fondsen groeien terwijl bitcoin, ethereum en cardano uitstroom zien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana trekt meer investeerders aan, fondsen groeien terwijl bitcoin, ethereum en cardano uitstroom zien

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Vorige week zagen bitcoin (BTC) investeringsproducten eindelijk weer een netto instroom na acht weken van uitstromingen. De totale instroom naar cryptocurrency producten bereikte toen $98 miljoen en voor bitcoin was dat $59 miljoen, beide het hoogst sinds medio mei.

Afgelopen week is dat echter weer gedaald, meldt investeringsbedrijf CoinShares op 13 september. De netto instroom voor bitcoin fondsen kwam afgelopen week maar op $0,2 miljoen uit en ethereum (ETH) fondsen zagen zelfs een netto uitstroom van $6,3 miljoen.

Daarentegen wordt solana (SOL) steeds populairder onder institutionele investeerders. Solana fondsen zagen een netto instroom van maar liefst $49,4 miljoen afgelopen week, het is zelfs 86,4% van de totale $57,2 miljoen die tussen 6 en 10 september crypto producten instroomden.

Dat brengt de totale assets under management (AUM), of activa onder beheer, voor solana producten naar $97 miljoen. Dat maakt solana de vijfde grootste crypto onder beleggingsproducten, aldus CoinShares. De SOL koers was tussen 6 en 10 september met 50% gestegen naar een all-time high (ATH) van $213,5.

Daarnaast waren er ook nog positieve instromingen voor een paar andere crypto fondsen. Cardano (ADA) producten zagen een netto instroom van $3,5 miljoen, gevolgd door ripple (XRP) met $3,1 miljoen en polkadot (DOT) met $1,7 miljoen. Afgelopen week was de vierde week van netto instroming op rij voor alle crypto producen, daarvoor vond zes weken op rij een netto uitstroom plaats.

Verder meldt CoinShares dat het volume omtrent crypto fondsen met maar liefst 143% is gestegen sinds het dieptepunt van begin juli naar $3,8 miljard. Het is een teken dat (institutionele) investeerders langzamerhand weer actiever worden na een enigszins langzame en stagnerende zomer, aldus de vermogensbeheerder.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie