Kevin Schijven Kevin Schijven
31/03/2024 13:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 14:44

Solana’s dogwifhat verbluft en schiet met 2650% naar top 3 memecoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana's dogwifhat schiet met 2650% naar de top 3 memecoins

Foto: Dogwifhat fundraising website (dogwifcoin.org)

Zogeheten memecoins zijn weer erg in trek dit jaar. Dit zijn cryptomunten die vaak gebaseerd zijn op internetgrappen of memes. Ze hebben vaak geen duidelijk doel en kunnen zich heel volatiel gedragen.

De koersen van veel memecoins zijn de laatste paar maanden hard gestegen, maar één munt steekt met kop en schouders boven de rest uit. Dat is het relatief nieuwe dogwifhat (WIF).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogwifhat stijgt 100% deze week en 2650% dit jaar

Dogwifhat, een memecoin op het Solana (SOL) netwerk, lanceerde pas eind november vorig jaar. De munt komt nu al hoog in de top 100 uit nadat de koers ongekend hard is gestegen in de afgelopen paar maanden.

De WIF koers komt op het moment van schrijven rond de $4,60 uit en dat is een all-time high voor het hondenmuntje.

Dat volgt na een enorme stijging in maart die vrijwel alle andere koersen overtreft. WIF staat namelijk ten opzichte van 30 dagen geleden maar liefst 470% in de plus. Ten opzichte van 60 dagen geleden is dat al 1440% en ten opzichte van 90 dagen geleden zelfs 2650%.

Hoewel andere memecoins als pepe (PEPE) en floki (FLOKI) ook hard gestegen zijn de afgelopen maanden, kan geen enkele munt in de top 100 tippen aan dogwifhat. Ook afgelopen week steeg WIF weer met zo’n 100%.

Qua totale marktkapitalisatie heeft WIF dan ook al FLOKI en PEPE ingehaald. WIF heeft op het moment van schrijven een marktwaarde van maar liefst $4,6 miljard. Daarmee is het de 31ste grootste cryptomunt op de markt.

Het is inmiddels na dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) de derde grootste memecoin op de markt en heeft dat binnen enkele maanden bereikt.

Advertentie

Solana memecoin ook in Nederland in trek

Ook in Nederland is WIF erg in trek. Op Bitvavo behaalde het hondenmuntje in de afgelopen 24 uur een volume van bijna €22 miljoen. Dat is slechts net iets onder solana, en het is zelfs hoger dan bitcoin (BTC).

Onlangs trok het memecoin-project nog de aandacht met plannen voor een grootse stunt in Las Vegas. De gemeenschap haalde ongeveer $700.000 op om het project groot te adverteren op de Las Vegas ‘Sphere’.

Dit is een enorme bolvormige arena midden in de stad van Las Vegas. Het bolvormige gebouw is herkenbaar aan het gigantische LED-scherm dat de gehele buitenkant bedekt en van een grote afstand is te zien.

Dat viel niet bij iedereen in de smaak. De markt was bezorgd dat dit soort taferelen het einde van de recente bull-run zou markeren. Hoewel veel koersen een correctie maakten, bleef WIF juist hard doorstijgen.

Desalniettemin is een waarschuwing op zijn plaats. Dit soort munten staan zeer berucht om het feit dat ze na een harde stijging ook vaak de neiging hebben om weer net zo hard te dalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie