Ivo Melchers Ivo Melchers
27/12/2023 21:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2023 18:48

Solana’s memecoin BONK koelt af na ongekende prijsstijging

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana’s memecoin BONK koelt af na ongekende prijsstijging

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

De hardste daler van vandaag is bonk (BONK), de op Solana (SOL) gebaseerde memecoin dat de afgelopen tijd de crypto-wereld omver heeft geblazen met zijn prijsstijging. De relatief nieuwe memecoin is verstrikt geraakt in een aanzienlijke correctiefase nadat het volop in de schijnwerpers heeft gestaan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BONK daalt 14%

Eerder deze maand is BONK explosief gestegen tot een absolute piek dat op 15 december werd bereikt. Sindsdien is een corrigerende periode ingeluid die deze week tot een hoger niveau is getild.

Gisteren onderging BONK namelijk al een significante daling en ook vandaag kleurt de koers weer in het rood. Sterker nog; BONK is de grootste verliezer binnen de top 100 cryptomunten met een daling van 14,20 procent. In de afgelopen week is de koers al met iets meer dan 24 procent gedaald.

Gemeten vanaf de all-time high van iets minder dan twee weken geleden heeft BONK al zo’n 54 procent ingeleverd. Investeerders lijken hun winsten te verzilveren na de indrukwekkende prijsrally sinds medio oktober

In de periode vanaf 21 oktober tot aan zijn recordhoogte is de koers met maar liefst 9.400 procent gestegen. Na dergelijke absurde stijgingen valt een correctie van meer dan 50 procent een stuk meer op zijn plaats.

BONK is niet de enige Solana-token dat onderuit is gegaan. Een groot deel van het ecosysteem dat ontzettend hard is gestegen de afgelopen tijd komt nu op adem. Terwijl het gros van de cryptomarkt in het groen kleurt, staat solana zelf ook in het rood. Het betreft echter een minimale daling van 2,49 procent.

Het handelsvolume op Solana’s decentrale exchanges (DEX’s) blijft desalniettemin erg hoog. In de afgelopen 24 uur is er voor 1,44 miljard dollar verhandeld op dergelijke exchanges, wat goed is voor maar liefst 26 procent van het totale DEX-handelsvolume in de gehele crypto-sector.

Advertentie

1-jarig BONK-jubileum

Eerder deze week was tevens het 1-jarige jubileum voor BONK. Op 25 december vorig jaar werd de memecoin namelijk uitgedeeld onder verschillende Solana-gebruikers middels een airdrop.

BONK is in een mum van tijd uitgegroeid tot een top 100-cryptomunt die nu beschikbaar is op ‘s werelds grootste beurzen Binance en Coinbase. Wat is begonnen als grap is nu plotseling een heuse concurrent van meme-koningen dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie