Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Stadsbestuur Seoul gebruikt ICON blockchain voor aanstelling werknemers

Stadsbestuur Seoul gebruikt ICON blockchain voor aanstelling werknemers

De hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul, onderzoekt hoe blockchain precies gebruikt kan worden om het bestuur van de stad transparanter te maken. Daarnaast onderzoekt het ook andere use cases waar blockchain te hulp kan schieten. De stad heeft voor dit onderzoek een speciaal team opgezet, het Seoul Blockchain Governance Team.

Voor de verschillende use cases gebruikt het team de blockchain van ICON, een van de grootste enterprise blockchain platforms in Zuid-Korea. Als demonstratie van hoe blockchain gebruikt kan worden om de overheid transparanter te maken, publiceerde het team de aanstellingsbrieven voor de teamleden op de ICON blockchain.

- Advertentie -

Doordat deze brieven op de publieke blockchain zijn opgeslagen kunnen zowel de teamleden zelf, als burgers deze brieven makkelijk inzien met gebruik van de ICON blockchain verkenner: ICON Tracker. Naast het feit dat dit voor meer transparantie zorgt, wordt ook vervalsing van de documenten op deze manier bestreden.

Het Seoul Blockchain Governance Team bestaat uit ontwikkelaars, studenten, mensen uit de bedrijvenwereld en personen uit andere Zuid-Koreaanse sectoren. In totaal bestaat het team uit zo’n 100 leden. Dit team doe vanaf januari 2019 tot en met december 2020 aanbevelingen voor het gebruik van blockchain door de overheid.

Alle demonstraties zullen worden gedaan op een blockchain die door ICON wordt gefaciliteerd. J.H. Kim, bestuurslid van de ICON Foundation zei over het project:

We verwachten een toename van openbare blockchain-gebruikscasussen onder leiding van de overheid, en de uitgifte van aanstellingbrieven is een belangrijk startpunt om een duidelijk voorbeeld te geven van hoe blockchain door de overheid kan worden gebruikt.

Het team is onderdeel van een groter initiatief van het stadsbestuur van Seoul om blockchain te onderzoeken. ICON faciliteert de blockchain voor dit bredere initiatief, het Seoul Blockchain Standard Platform genaamd. Met gebruik van ICON’s blockchain protocol verzorgde het eerder al onder andere een systeem om te stemmen met behulp van telefoons.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.186,12 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.090,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.144,01 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.148,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.156,78 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...