Rico Engelbarts
08/02/2019 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2019 18:15

Stadsbestuur Seoul gebruikt ICON blockchain voor aanstelling werknemers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
stadsbestuur_seoul_gebruikt_ICON_blockchain_voor_aanstelling_werknemers

De hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul, onderzoekt hoe blockchain precies gebruikt kan worden om het bestuur van de stad transparanter te maken. Daarnaast onderzoekt het ook andere use cases waar blockchain te hulp kan schieten. De stad heeft voor dit onderzoek een speciaal team opgezet, het Seoul Blockchain Governance Team.
Voor de verschillende use cases gebruikt het team de blockchain van ICON, een van de grootste enterprise blockchain platforms in Zuid-Korea. Als demonstratie van hoe blockchain gebruikt kan worden om de overheid transparanter te maken, publiceerde het team de aanstellingsbrieven voor de teamleden op de ICON blockchain.
Doordat deze brieven op de publieke blockchain zijn opgeslagen kunnen zowel de teamleden zelf, als burgers deze brieven makkelijk inzien met gebruik van de ICON blockchain verkenner: ICON Tracker. Naast het feit dat dit voor meer transparantie zorgt, wordt ook vervalsing van de documenten op deze manier bestreden.
Het Seoul Blockchain Governance Team bestaat uit ontwikkelaars, studenten, mensen uit de bedrijvenwereld en personen uit andere Zuid-Koreaanse sectoren. In totaal bestaat het team uit zo’n 100 leden. Dit team doe vanaf januari 2019 tot en met december 2020 aanbevelingen voor het gebruik van blockchain door de overheid.
Alle demonstraties zullen worden gedaan op een blockchain die door ICON wordt gefaciliteerd. J.H. Kim, bestuurslid van de ICON Foundation zei over het project:

We verwachten een toename van openbare blockchain-gebruikscasussen onder leiding van de overheid, en de uitgifte van aanstellingbrieven is een belangrijk startpunt om een duidelijk voorbeeld te geven van hoe blockchain door de overheid kan worden gebruikt.

Het team is onderdeel van een groter initiatief van het stadsbestuur van Seoul om blockchain te onderzoeken. ICON faciliteert de blockchain voor dit bredere initiatief, het Seoul Blockchain Standard Platform genaamd. Met gebruik van ICON’s blockchain protocol verzorgde het eerder al onder andere een systeem om te stemmen met behulp van telefoons.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie