Kevin Schijven Kevin Schijven
11/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2020 07:04

Stellar (XLM) netwerk ziet eerste cryptocurrency direct uitgegeven door een bank: een euro stablecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stellar (XLM) netwerk ziet eerste cryptocurrency direct uitgegeven door een bank een euro stablecoin

Het Duitse Bankhaus von der Heydt (BVDH), een van Europa’s oudste banken, heeft in samenwerking met Bitbond, een Duits blockchain bedrijf, een Euro stablecoin uitgebracht op het Stellar (XLM) netwerk. Dat kondigen de bedrijven aan middels een persbericht op 9 december:


De EURB is de eerste stablecoin die direct door een bank wordt uitgegeven op Stellar. Het persbericht meldt dat de cryptocurrency 100% gereguleerd is en 1:1 ondersteund wordt door de euro. Radoslav Albrecht, oprichter en CEO van Bitbond, zegt:

Bitbond werkt samen met Stellar sinds 2019, toen we de allereerste getokeniseerde effecten uitgaven die werden erkend door de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin), de financiële regelgevende autoriteit voor Duitsland.

De EURB kan gebruikt worden door klanten van BVDH en ontwikkelaars van financiële applicaties om overdrachten van digitale activa op de blockchain van Stellar af te wikkelen. Bitbond zal het platform beheren dat gebouwd is voor het aanmaken en vernietigen van EURB tokens.

We voelden ons aangetrokken tot Bitbond en Stellar vanwege het gemak waarmee activa worden uitgegeven en beheerd op het netwerk. In onze eerste use-case zal SatoshiPay, een blockchain-betalingsbedrijf en een van de eerste leden van het Stellar-netwerk, onze EURB implementeren in zijn dienst DTransfer.

Aldus Philipp Doppelhammer, directeur van de 266 jaar oude bank. DTransfer faciliteert internationale geldoverdrachten voor zakelijke klanten door verschillende stablecoins uit te wisselen en te koppelen aan banksystemen over de hele wereld. Denelle Dixon, CEO van de Stellar Foundation, zegt:

Dit is een bewijs van de manieren waarop traditioneel bankieren en blockchain kunnen samenwerken, door een van de oudste banken in Europa samen te brengen met een FinTech-start-up om opwindende innovatie te leveren in de digitale valuta-ruimte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie