Max ten Hoedt
28/03/2024 19:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 15:27

Stemronde voor enorme samenvoeging AI-crypto’s komt eraan

more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stemronde voor enorme samenvoeging AI-crypto's komt eraan

Foto: Tada Images/Shutterstock

Het klinkt misschien simpel, maar in de praktijk komt er een hoop bij kijken; het samenvoegen van drie verschillende munten tot één nieuwe munt. Achter de schermen moet er een hoop geregeld worden en dit moet ook allemaal duidelijk naar investeerders gecommuniceerd worden. Maar voordat al deze zaken gerealiseerd worden, moet er eerst nog gestemd worden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

AI cryptomunten willen samenwerking aangaan

Gisteren, 27 maart, kwam Fetch.ai (FET) met een persbericht naar buiten waarin het licht scheen op de situatie. Fetch.ai is een voorloper op het gebied van kunstmatige intelligentie in blockchain en gaat samen met SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) werken aan de ‘Superintelligence Alliance’.

Net als FET zijn AGIX en OCEAN tokens van gedecentraliseerde bedrijven die veel gebruik maken van Artificial Intelligence (AI) in de blockchain. Het is nog niet zeker dat deze merger doorgaat. Er komen drie verschillende stemrondes; voor elk protocol één.

Die stemrondes zullen op 16 april duidelijkheid scheppen over de toekomst van de cryptovaluta’s. Wanneer de fusie goedgekeurd wordt, zullen AGIX en OCEAN verdwijnen, terwijl FET direct omgezet wordt tot de token van het nieuwe Artificial Superintelligence Alliance; ASI.

Advertentie

Wat moeten eigenaars doen om ASI te krijgen?

Omdat er van drie munten plotseling één munt gemaakt zal worden, moet er voor eigenaren van de oorspronkelijke munten een passende oplossing gezocht worden. Investeerders die FET bezitten hoeven niets te doen. Nadat de stemrondes positief zijn teruggekomen, wordt FET met een ratio van 1:1 omgeruild voor ASI.

Eigenaars van AGIX zullen per token 0,433350 ASI terugkrijgen. OCEAN-investeerders krijgen per munt net wat minder; 0,4333226 ASI.

Het omzetten van de munten zal voor investeerders die gebruik maken van een exchange automatisch gebeuren. Voor bezitters die hun activa niet op een exchange maar bijvoorbeeld in zelf-onderhouden wallets hebben opgeslagen, komt er een mogelijkheid om deze kosteloos te ruilen voor dezelfde wisselkoersen.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bijna 1,5 miljard nieuwe tokens bijgeslagen

Natuurlijk moeten er munten beschikbaar zijn voordat eigenaars van de ‘oude’ crypto deze kunnen omruilen. De FET wordt direct omgezet, maar voor de AGIX en OCEAN worden 1,48 miljard coins gemint. 867 miljoen coins hiervan gaan naar AGIX-eigenaren, terwijl de andere 611 miljoen coins naar de OCEAN-investeerders gaan. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie