Rico Engelbarts
19/05/2018 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2018 13:10

Steve Wozniak: Ethereum kan de nieuwe Apple worden

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Mede-oprichter van één van de meest iconische tech-bedrijven denkt dat blockchain platform Ethereum weleens de nieuwe Apple zou kunnen worden.
Volgens Forbes deed Steve Wozniak deze uitspraak afgelopen week voor een publiek van 5000 man tijdens de WeAreDevelopers conferentie in Wenen.
Hij voegde het volgende aan zijn uitspraak toe:

Ethereum interesseert me omdat het dingen kan en het een platform is.

Momenteel heeft Apple een market cap van $921 miljard, wat het ongeveer twee en een half keer zo hoog als de gehele cryptocurrency market cap. De market cap van Ethereum ligt net onder de $68 miljard.
Wozniak is al lang fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies. In het verleden was hij lovend over Bitcoin, met name met betrekking tot haar waarde als ‘store of value’.
“Er is een eindig aantal Bitcoin” zei hij bij de Money 20/20 conferentie vorig jaar oktober. Het maakt het geheel “authentieker en echter” dan de dollar, aangezien deze vaak gemanipuleerd wordt om politieke redenenen. Wozniak denkt ook dat Bitcoin beter is dan goud.

Goud wordt constant gedolven. Er is wellicht een eindige hoeveelheid goud, maar Bitcoin is wiskundiger en kan beter worden gereguleerd. Niemand kan wiskindigheid veranderen.

Ondanks het ‘bullish’ perspectief van Wozniak, heeft hij het overgrote deel van zijn crypto verkocht nadat hij erachter kwam dat hij er te veel energie en tijd aan spendeert om de ontwikkelingen te volgen.
Helaas heeft Wozniak per ongeluk een hoop van zijn crypto vermogen verkocht aan oplichters die hem betaalde met een gestolen credit card.
Ondertussen houdt Wozniak nog een enkele Bitcoin en twee Ether vast om te experimenteren met de technologie, niet als speculatieve investering.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie