Steve Wozniak: Ethereum kan de nieuwe Apple worden

0

Mede-oprichter van één van de meest iconische tech-bedrijven denkt dat blockchain platform Ethereum weleens de nieuwe Apple zou kunnen worden.

Volgens Forbes deed Steve Wozniak deze uitspraak afgelopen week voor een publiek van 5000 man tijdens de WeAreDevelopers conferentie in Wenen.

Hij voegde het volgende aan zijn uitspraak toe:

Ethereum interesseert me omdat het dingen kan en het een platform is.

Momenteel heeft Apple een market cap van $921 miljard, wat het ongeveer twee en een half keer zo hoog als de gehele cryptocurrency market cap. De market cap van Ethereum ligt net onder de $68 miljard.

Wozniak is al lang fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies. In het verleden was hij lovend over Bitcoin, met name met betrekking tot haar waarde als ‘store of value’.

“Er is een eindig aantal Bitcoin” zei hij bij de Money 20/20 conferentie vorig jaar oktober. Het maakt het geheel “authentieker en echter” dan de dollar, aangezien deze vaak gemanipuleerd wordt om politieke redenenen. Wozniak denkt ook dat Bitcoin beter is dan goud.

Goud wordt constant gedolven. Er is wellicht een eindige hoeveelheid goud, maar Bitcoin is wiskundiger en kan beter worden gereguleerd. Niemand kan wiskindigheid veranderen.

Ondanks het ‘bullish’ perspectief van Wozniak, heeft hij het overgrote deel van zijn crypto verkocht nadat hij erachter kwam dat hij er te veel energie en tijd aan spendeert om de ontwikkelingen te volgen.

Helaas heeft Wozniak per ongeluk een hoop van zijn crypto vermogen verkocht aan oplichters die hem betaalde met een gestolen credit card.

Ondertussen houdt Wozniak nog een enkele Bitcoin en twee Ether vast om te experimenteren met de technologie, niet als speculatieve investering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws