Steve Wozniak: Ethereum kan de nieuwe Apple worden

Mede-oprichter van één van de meest iconische tech-bedrijven denkt dat blockchain platform Ethereum weleens de nieuwe Apple zou kunnen worden.

Volgens Forbes deed Steve Wozniak deze uitspraak afgelopen week voor een publiek van 5000 man tijdens de WeAreDevelopers conferentie in Wenen.

Hij voegde het volgende aan zijn uitspraak toe:

Ethereum interesseert me omdat het dingen kan en het een platform is.

Momenteel heeft Apple een market cap van $921 miljard, wat het ongeveer twee en een half keer zo hoog als de gehele cryptocurrency market cap. De market cap van Ethereum ligt net onder de $68 miljard.

Wozniak is al lang fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies. In het verleden was hij lovend over Bitcoin, met name met betrekking tot haar waarde als ‘store of value’.

“Er is een eindig aantal Bitcoin” zei hij bij de Money 20/20 conferentie vorig jaar oktober. Het maakt het geheel “authentieker en echter” dan de dollar, aangezien deze vaak gemanipuleerd wordt om politieke redenenen. Wozniak denkt ook dat Bitcoin beter is dan goud.

Goud wordt constant gedolven. Er is wellicht een eindige hoeveelheid goud, maar Bitcoin is wiskundiger en kan beter worden gereguleerd. Niemand kan wiskindigheid veranderen.

Ondanks het ‘bullish’ perspectief van Wozniak, heeft hij het overgrote deel van zijn crypto verkocht nadat hij erachter kwam dat hij er te veel energie en tijd aan spendeert om de ontwikkelingen te volgen.

Helaas heeft Wozniak per ongeluk een hoop van zijn crypto vermogen verkocht aan oplichters die hem betaalde met een gestolen credit card.

Ondertussen houdt Wozniak nog een enkele Bitcoin en twee Ether vast om te experimenteren met de technologie, niet als speculatieve investering.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€29.761,80 Kopen
1
Bitvavo
€29.242,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
€29.542,70 Kopen
3
Litebit
€29.570,30 Kopen
Meer nieuws

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...

Ethereum (ETH) zet eindelijk nieuw prijsrecord neer! Bitcoin (BTC) koers stijgt licht

De bitcoin (BTC) koers zit nog steeds in een lichte opwaartse trend. De $40.000 lijkt echter nog altijd ver weg voor de bulls. Gelukkig is...

Bitstamp exchange verplicht verificatie Nederlandse klanten nu als ze hun bitcoin willen opnemen

Nederlandse klanten van de Luxemburgse cryptocurrency-exchange Bitstamp mogen voortaan pas hun cryptocurrency als bitcoin (BTC) van de beurs halen als ze kunnen bewijzen dat...

Chainlink (LINK) vestigt nieuwe ATH, top 1% bezit nu 82% van alle LINK

De ongelijkheid in de verdeling van Chainlink (LINK) blijft toenemen. De top 1% van LINK bezitters heeft nu bijna 82% van alle LINK in...