Sander van Rijn Sander van Rijn
01/09/2023 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 13:15

SWIFT schudt bankwereld op: Succes met Chainlink en Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
SWIFT schudt bankwereld op: Succes met Chainlink en Ethereum

Foto: rafapress/Shutterstock

De Society of Worldwide Interbank Financial Telecommunication, beter bekend als SWIFT, is een internationaal netwerk voor financiële communicatie tussen banken, vooral voor grensoverschrijdende betalingen. Het enorme banknetwerk kondigt op 31 augustus aan dat het succesvol meerdere tests heeft uitgevoerd met behulp van blockchain-technologie.

Ethereum stakingdienst Eigenlayer introduceert ‘EIGEN’ crypto
Ethereum stakingdienst Eigenlayer introduceert 'EIGEN' crypto

SWIFT werkt samen met Chainlink op Ethereum

In samenwerking met 10 grote financiële instellingen heeft SWIFT de mogelijkheden onderzocht voor het overdragen van digitale activa tussen de huidige financiële infrastructuur en verschillende blockchain-netwerken. De interbancaire berichtendienst maakte hierbij gebruik van ChainLink, een populair crypto project dat is gebouwd op het netwerk van Ethereum (ETH).

SWIFT doet al een aantal jaar onderzoek naar blockchain. Volgens de Belgische vereniging is de verbinding tussen traditionele financiële instellingen en de functionaliteiten die blockchains bieden cruciaal. De uitkomst van het huidige onderzoek biedt een duidelijk inzicht in de interoperabiliteit voor het koppelen van deze verschillende betalingssystemen.

Advertentie

Verbinding tussen verschillende crypto netwerken

Bij het laatste onderzoek zijn internationale banken als Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ), BNP Paribas en Lloyds Banking Group betrokken. Tijdens het laatste experiment maakte SWIFT gebruik van de Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) van ChainLink.

Via dit CCIP protocol is het SIWFT en Chainlink gelukt om een snelle en veilige verbinding op te zetten tussen het Sepolia testnet op het Ethereum netwerk en andere blockchains. Hierdoor zijn ze in staat om digitale activa te versturen tussen verschillende blockchain-netwerken.

De bevindingen in het rapport van SWIFT kunnen volgens het bedrijf helpen bij het wegnemen van belangrijke conflicten die de groei van de markt in digitale activa vertragen.

“Interoperabiliteit is de kern van alles wat we bij Swift doen om de naadloze stroom van waarde over de hele wereld te faciliteren in het licht van toenemende fragmentatie.”

Aldus Tom Zschach, Chief Innovation Officer bij Swift. Het onderzoek toont aan dat de huidige financiële infrastructuur wel degelijk ondersteuning kan bieden bij het koppelen van het nieuwe digitale geld met onze huidige betalingssystemen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'
Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
Advertentie