Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/10/2020 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2020 08:15

Team achter Cryptokitties haalt $18 miljoen op voor nieuw NFT-project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Team achter Cryptokitties haalt $18 miljoen op voor nieuw NFT-project

Dapper Labs, het team achter het immens populaire Cryptokitties, een blockchain-game waarin je tokens van katten verzameld, is aan een nieuw project gestart. Het blockchain project dat de naam Flow heeft gekregen, is gebouwd voor de niet-vervangbare tokens (NFT) industrie en heeft $18 miljoen opgehaald in een openbare token sale.


CoinList maakte vrijdag officieel bekend dat de verkoop, waar ruim 12.000 investeerders aan deelnamen, $18 miljoen heeft opbracht. Het project hield van 21 september tot 2 oktober een openbare verkoop via fundraising platform CoinList. De verkoop gaf investeerders de kans om FLOW-tokens te kopen die gebruikt worden om deel te nemen aan het netwerk van Flow en beloningen te verdienen. 
Het team had besloten om de verkoop in twee delen op te splitsen, een algemene verkoop en een veiling. Tijdens de algemene verkoop werd er bijna $9 miljoen aan tokens gekocht door meer dan 12.500 investeerders.
Tijdens de veiling boden geregistreerde gebruikers gedurende een periode van 12 dagen om 2% van het Genesis-block te bemachtigen, ofwel 25 miljoen FLOW-tokens. Dit bracht $9,5 miljoen op waarbij de prijs van een FLOW-token eindigde op $0,38.
De omvang van de investering schetst een goed beeld van de toenemende interesse in NFT’s, die officieel non-fungible tokens heten. NFT’s zijn unieke cryptocurrency-tokens die niet kunnen worden vervangen door een ander token. Ze kunnen dus niet 1-op-1 geruild worden zoals wel gedaan kan worden met bijvoorbeeld bitcoin (BTC). Dit komt omdat ze identificerende informatie bevatten die is vastgelegd in hun smart-contracts. Deze tokens zijn meestal gekoppeld aan een specifiek item, zoals een kunstwerk van Paris Hilton of een in-game item. 
Dapper Labs had vorig jaar al een $11 miljoen opgehaald om Flow van de grond te krijgen; het doel is om een ​​blockchain te bouwen die ideaal is voor de NFT-markt. Het wordt geleverd met de standaard beloftes van nieuwe blockchains: sneller, schaalbaarder en goedkoper dan Ethereum (ETH).  

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie