Wessel Kersting Wessel Kersting
13/02/2022 16:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:15

Technisch patroon legt target MATIC op $1

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon ondergaat hard fork terwijl maar 15 mensen stemden?

Foto: Mahambah/Shutterstock

Polygon (MATIC) is met meer dan 40% gedaald als we kijken naar de all-time high van de cryptocurrency. Deze piek werd op 27 december 2021 gehaald en staat vooralsnog op $2,92. Maar als we naar een bepaalde technische analyse kijken dan zou de koers zelfs nog wel verder weg kunnen zakken.  

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De koers laat een bearish patroon zien.

De recente prijsactie van MATIC heeft ervoor gezorgd dat de coin van erg bullish naar bearish is gegaan. Deze prijsactie was de oorzaak van een cup and handle patroon, een klassiek technisch patroon. Dit patroon is te zien in onderstaande grafiek. 

Als het patroon verloopt zoals de theorie voorschrijft komt een omgekeerde cup and handle patroon voordat er neerwaartse prijsactie komt. Bij dit patroon is ook een koersdoel te tekenen. Dit koersdoel kan bepaald worden door de lengte tussen de piek van de cup te meten en deze naast de neklijn van het patroon te leggen. Zo weten we ongeveer waar de koers kan eindigen.

Daarom kunnen we stellen dat wanneer het patroon daadwerkelijke aan de onderkant zal uitbreken dat een eerste koersdoel rond de $1 komt te liggen. 

Advertentie

Een bullish scenario

MATIC’s bearish patroon was gevormd door de correctie die we een paar weken geleden over de gehele markt zagen. Waar de topspelers in de markt bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hun waarde hard zagen dalen vielen andere coins zoals polygon mee. Toch hielden een aantal steunniveaus MATIC in leven.

Zoals op de onderstaande grafiek te zien is fungeert de 200-dagen exponential moving average als een lange termijn steunlijn. In de afgelopen maanden bleek dit een niveau waar de koers vaker op of onder kwam maar altijd weer boven schoot. Dit niveau heeft ervoor gezorgd dat de correctie minimale impact had op MATIC.

En opnieuw zien we in de afgelopen weken dat de koers van MATIC dit niveau uittest. Echter bij een nieuwe opwaartse beweging zal de koers ditmaal te maken krijgen met een neerwaartse weerstandslijn. Dit niveau zou voor extra moeite kunnen zorgen voor de koers om een opwaartse uitbraak te maken.

Wat kunnen we nog verwachten?

De koers zit nu dus vast tussen een soort symmetrische driehoek wat op papier een neutraal patroon is. Dit in combinatie met een omgekeerde cup and handle patroon lijkt het eerder aannemelijk dat een neerwaartse beweging eraan zit te komen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie