Ivo Melchers Ivo Melchers
19/12/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2022 20:01

Tegenslag voor dogecoin? Elon Musk houdt Twitter poll

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: A_B_C/Shutterstock

Het is inmiddels alweer bijna twee maanden geleden dat je in het altcoin nieuws kon lezen dat Elon Musk het sociale mediaplatform Twitter had overgenomen. Er is in de tussentijd veel nieuws naar buiten gekomen, maar verreweg het overgrote deel wordt geleid door speculaties. Dit was dan ook de reden waarom de koers van dogecoin (DOGE) zo ontzettend hard steeg nadat de overname van Musk officieel werd gemaakt.

De kersverse CEO van Twitter flirt regelmatig met de populaire meme-coin en heeft de koers al in regelmaat flink laten stijgen. In 2019 maakte hij al kenbaar dat dogecoin wellicht zijn favoriete cryptocurrency zou zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Musk houdt Twitter poll

Musk plaatste een Twitter poll waarin hij zijn 122 miljoen volgers vroeg of hij moest aftreden als hoofd van Twitter. Hij gaf aan dat hij zich zal houden aan de resultaten van de poll en dus hebben zijn volgers het lot in handen. Op het moment van schrijven geeft een meerderheid van 57,5% aan dat Musk af moet treden als hoofd van het sociale mediaplatform.

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), reageerde op de tweet van de miljardair door te zeggen dat hij het respecteert dat Musk zijn keuze laat bepalen door zijn volgers.

Musk had voor de poll in een andere tweet al aangegeven dat er geen opvolger klaarstaat en dat ‘’niemand de baan wil die Twitter levend kan houden’.’ Ook heeft Musk op het moment van schrijven nog geen reactie gegeven over de uitslag van inmiddels meer dan 17,5 miljoen stemmen.

Effect op dogecoin?

Dit heeft in eerste instantie natuurlijk nog geen effect op de populaire meme-coin. Echter zullen de meeste DOGE-fans naar alle waarschijnlijkheid op ‘nee’ hebben gestemd op de poll van Musk. De kans dat de liefdesverhouding tussen dogecoin en Musk nog uit zal bloeien tot een daadwerkelijke integratie op het platform zal wellicht kleiner worden nadat Musk niet meer het hoofd van Twitter zal zijn. Echter zal Musk nog altijd de eigenaar van Twitter blijven, waardoor de CEO zal moeten rapporteren aan hem.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie