Kevin Schijven Kevin Schijven
15/03/2022 17:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2022 17:03

Terra oprichter sluit weddenschap van miljoenen over LUNA prijs

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra oprichter sluit weddenschap van miljoenen over LUNA prijs

Foto: David Sandron/Shutterstock

Do Kwon, de Zuid-Koreaanse oprichter van Terraform Labs, de ontwikkelaar van het Terra (LUNA) netwerk, heeft een merkwaardige weddenschap gesloten. Onlangs daagde een Twitteraar genaamd Sensei Algod de Terra community uit met het volgende bericht:

Hij vroeg wie een weddenschap aan durft te gaan dat de prijs van LUNA over een jaar lager is dan nu. Vervolgens accepteerde de oprichter van LUNA zelf de weddenschap.

Als op 14 maart 2023 de gemiddelde prijs van LUNA voor 24 uur lang hoger ligt dan op 14 maart 2022, dan wint Do Kwon de weddenschap en ontvangt hij $1 miljoen aan tether (USDT). Mocht de prijs lager uitkomen, dan ontvangt Sensei Algod het bedrag. De gemiddelde prijs van LUNA kwam gisteren op ongeveer $90 uit.

Cobie, een bekend figuur uit de crypto-community, heeft een adres aangemaakt waar vervolgens beide partijen $1 miljoen aan USDT naartoe stuurden als borg.

Explosieve groei memecoins: een bubbel of blijvende waarde?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tweede weddenschap van nog meer miljoenen

In een wellicht nog merkwaardigere wending stuurde later iemand zelfs $10 miljoen aan USDT naar het adres.

Het blijkt dat deze persoon, genaamd GCR, dezelfde weddenschap heeft gesloten met Do Kwon maar dan met maar liefst $10 miljoen. Do Kwon heeft ook deze weddenschap geaccepteerd. De overige details zijn hetzelfde in deze weddenschap.

De weddenschap volgt na kritiek over Terra van Algod. De waarde van LUNA is gekoppeld aan terraUSDT (UST), een zogeheten algoritmische stablecoin. LUNA tokens worden vernietigd zodat de prijs van UST stabiel blijft. Dat zal uiteindelijk tot een instorting van de LUNA prijs leidden, beweert Algod. Dat zou vervolgens kunnen betekenen dat ook UST zijn stabiliteit verliest.

Daar is Do Kwon het natuurlijk niet mee eens. Desondanks kondigt hij aan dat hij zijn inzet zal doneren ongeacht de uitkomst. Hij zegt $1 miljoen te zullen doneren aan Angel Protocol, een liefdadigheidsproject van Terra. Met de andere miljoen worden LUNA tokens gekocht, die hij dan zal vernietigen. “Ik zit er niet in voor het geld.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie