Rico Engelbarts
20/06/2018 21:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Tether releaset “transparantie-update” meldt rapport advocatenkantoor voormalig FBI-directeur

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De controversiële cryptocurrency-startup Tether heeft een “transparantie-update” uitgebracht die aangeeft dat haar aan de dollar gekoppelde USDT-token, dat sinds 1 juni een beurswaarde van $2,55 miljard heeft, volledig ondersteund wordt door fysieke dollars die zijn gestort in twee afzonderlijke banken, valt te lezen in een rapport.
Dit rapport, dat vandaag, 20 juni uitgebracht werd, is afkomstig van Freeh, Sporkin $ Sullivan LLP (FSS), een advocatenkantoor dat is opgericht door drie voormalige federale rechters, waaronder een voormalig FBI-directeur.
Hoewel het geen formele audit was, zei FSS dat het volledig online toegang kreeg tot de bankrekeningen en verklaringen van Tether, evenals tot de werknemers van de twee (niet nader genoemde) banken die Tether-assets in bewaring hebben. Eén van deze instellingen is naar verluidt de in Puerto Rico gevestigde Noble Bank, hoewel geen van beide partijen dit publiekelijk heeft bevestigd.
FSS zei dat het de beoordeling van de bankrekeningen van Tether op 1 juni uitvoerde, zonder de onderneming van tevoren te waarschuwen, en constateerde dat de fondsen op de bankrekeningen van Tether ongeveer $7 miljoen meer bedroegen dan de uitstaande marktkapitalisatie van USDT, wat inhoudt dat het token volledig wordt ondersteund door fysieke dollars.
tether_screenshot
Freeh, Sporkin $ Sullivan LLP schreef het volgende in haar rapport:

FSS is ervan overtuigd dat de niet-bezwaarde assets van Tether het saldo van volledig ondersteunde USD Tethers in omloop, per 1 juni 2018 overtreffen.

De release van het rapport komt slecht één week nadat onderzoekers van de Universiteit van Texas een paper publiceerde dat suggereert dat USDT als een hulpmiddel werd gebruikt in de prijs van Bitcoin ten tijde van de bullrun van vorig jaar te manipuleren en dat de token soms niet volledig kan worden ondersteund door de USD.
In een verklaring, die in samenwerking met het FFS-rapport is uitgebracht, heeft Tether die beschuldigingen echter ontkend en zich bereid getoond om meer openheid te betrachten in haar activiteiten:

Om op de aantijgingen in te gaan, willen we een paar dingen duidelijk maken: alle Tethers die in omloop zijn worden volledig ondersteund door USD-reserves. Punt. Memoranda, adviesrapporten, marktleiders, cryptocurrency-pioniers en concurrenten hebben dit allemaal bevestigd. Reserves zijn altijd gelijk geweest aan het aantal Tethers in omloop en zullen dit ook altijd blijven.

Helaas kan deze verhoogde transparantie geen formele audit inhouden. Het bedrijf beweert dat de reden dat het geen volledige audit heeft ondergaan is dat grote accountantskantoren niet het risico willen lopen om deze service voor een cryptocurrency-bedrijf uit te voeren.
Stuart Hoegner, juridisch adviseur van Tether, zei tegen Bloomberg:

Het komt erop neer dat er geen audit kan worden verkregen. The big four (Deloitte, PwC, Ernst & Young en KPMG) gruwelen van dat risiconiveau. We zijn gegaan voor wat naar ons idee het beste is,

Eerder benaderde Tether Friedman LLP om de balans van het bedrijf te controleren, maar die relatie liep stuk voordat de audit afgerond was.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie