Rico Engelbarts
20/06/2018 21:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Tether releaset “transparantie-update” meldt rapport advocatenkantoor voormalig FBI-directeur

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De controversiële cryptocurrency-startup Tether heeft een “transparantie-update” uitgebracht die aangeeft dat haar aan de dollar gekoppelde USDT-token, dat sinds 1 juni een beurswaarde van $2,55 miljard heeft, volledig ondersteund wordt door fysieke dollars die zijn gestort in twee afzonderlijke banken, valt te lezen in een rapport.
Dit rapport, dat vandaag, 20 juni uitgebracht werd, is afkomstig van Freeh, Sporkin $ Sullivan LLP (FSS), een advocatenkantoor dat is opgericht door drie voormalige federale rechters, waaronder een voormalig FBI-directeur.
Hoewel het geen formele audit was, zei FSS dat het volledig online toegang kreeg tot de bankrekeningen en verklaringen van Tether, evenals tot de werknemers van de twee (niet nader genoemde) banken die Tether-assets in bewaring hebben. Eén van deze instellingen is naar verluidt de in Puerto Rico gevestigde Noble Bank, hoewel geen van beide partijen dit publiekelijk heeft bevestigd.
FSS zei dat het de beoordeling van de bankrekeningen van Tether op 1 juni uitvoerde, zonder de onderneming van tevoren te waarschuwen, en constateerde dat de fondsen op de bankrekeningen van Tether ongeveer $7 miljoen meer bedroegen dan de uitstaande marktkapitalisatie van USDT, wat inhoudt dat het token volledig wordt ondersteund door fysieke dollars.
tether_screenshot
Freeh, Sporkin $ Sullivan LLP schreef het volgende in haar rapport:

FSS is ervan overtuigd dat de niet-bezwaarde assets van Tether het saldo van volledig ondersteunde USD Tethers in omloop, per 1 juni 2018 overtreffen.

De release van het rapport komt slecht één week nadat onderzoekers van de Universiteit van Texas een paper publiceerde dat suggereert dat USDT als een hulpmiddel werd gebruikt in de prijs van Bitcoin ten tijde van de bullrun van vorig jaar te manipuleren en dat de token soms niet volledig kan worden ondersteund door de USD.
In een verklaring, die in samenwerking met het FFS-rapport is uitgebracht, heeft Tether die beschuldigingen echter ontkend en zich bereid getoond om meer openheid te betrachten in haar activiteiten:

Om op de aantijgingen in te gaan, willen we een paar dingen duidelijk maken: alle Tethers die in omloop zijn worden volledig ondersteund door USD-reserves. Punt. Memoranda, adviesrapporten, marktleiders, cryptocurrency-pioniers en concurrenten hebben dit allemaal bevestigd. Reserves zijn altijd gelijk geweest aan het aantal Tethers in omloop en zullen dit ook altijd blijven.

Helaas kan deze verhoogde transparantie geen formele audit inhouden. Het bedrijf beweert dat de reden dat het geen volledige audit heeft ondergaan is dat grote accountantskantoren niet het risico willen lopen om deze service voor een cryptocurrency-bedrijf uit te voeren.
Stuart Hoegner, juridisch adviseur van Tether, zei tegen Bloomberg:

Het komt erop neer dat er geen audit kan worden verkregen. The big four (Deloitte, PwC, Ernst & Young en KPMG) gruwelen van dat risiconiveau. We zijn gegaan voor wat naar ons idee het beste is,

Eerder benaderde Tether Friedman LLP om de balans van het bedrijf te controleren, maar die relatie liep stuk voordat de audit afgerond was.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie