Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/08/2020 09:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 09:43

Tether (USDT) stablecoin ziet marktkapitalisatie naar $12 miljard stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether (USDT) stablecoin ziet marktkapitalisatie naar $12 miljard stijgen

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De vraag naar stablecoins en de toenemende populariteit ervan heeft nog altijd geen einde in zicht. Een voorbeeld hiervan is de ongekende groei van tether (USDT) dat gisteren bekend maakte via Twitter dat ze de marktkapitalisatie van $12 miljard voorbij zijn. Dit komt nog geen anderhalve maand later nadat ze een marktkapitalisatie van $10 miljard wisten te bereiken.

“Sinds maart 2020 is de marktkapitalisatie van Tether met 140% gestegen van $5 miljard, waarmee het zijn nummer één positie behoudt als de meest liquide en vertrouwde stablecoin”

Tether heeft dus een groei meegemaakt van maar liefst $7 miljard over de laatste 5 maanden. Dit kan vooral worden toegeschreven aan de unieke mogelijkheid om investeerders te beschermen tegen volatiliteit, en om on- en off-ramps aan te bieden voor crypto-transacties.
Stablecoins hebben het echter niet altijd zo in de belangstelling gestaan, met name aan het begin, tijdens het op de markt brengen, was het behoorlijk lastig om op gang te komen. Volgens een onderzoek van Coin Metrics, duurde het 5 jaar voordat de totale marktkapitalisatie van alle stablecoins de $6 miljard bereikte, waarna het in de 4 maanden daarna op stoom kwam en het naar de $12 miljard steeg.
Inmiddels is Tether op zichzelf al $12 miljard waard, en laat het de noemenswaardige stablecoins ver achter zich. Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van DAI rond de $418,5 miljoen, van USDC is deze iets boven de $1,1 miljard en en nadert de marktkapitalisatie van Gemini Dollar bijna de $9,5 miljoen .

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie