Rico Engelbarts
01/05/2020 06:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2020 06:02

Tezos (XTZ) gaat Chainlink's (LINK) oracles gebruiken voor off-chain data

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos (XTZ) gaat Chainlink's (LINK) oracles gebruiken voor off-chain data

De ontwikkelaars van Tezos kondigde gisteren aan dat ze in de toekomst gebruik gaan maken van de smart contract technologie van Chainlink (LINK). Chainlink houdt zich vooral bezig met de opslag van real-world data, deze data slaan ze op on zogenoemde Oracles. Oracles maken het mogelijk om belangrijke data die nog niet op een blockchain staat vast te leggen en te distribueren door middel van API’s. In de afgelopen 18 maanden is er veel gebruik gemaakt van Chainlink, zo draaien er Decentralised Finance apps (DeFi) op en verzekeringen, en zelfs een stablecoin staat op de agenda.
Volgens uitspraak van Tezos is het de bedoeling dat de samenwerking gaat leiden tot productie van geavanceerde gedecentraliseerde applicaties (dApps). Tezos gaat gebruik maken van cruciale technieken van Chainlink die off-chain data op een blockchain kan zetten. Volgens de eigenaar van Chainlink, Sergey Nazarov, heeft Tezos een van de meest geavanceerde blockchains die veel mogelijkheden biedt aan ontwikkelaars. We dragen graag bij aan een beter ecosysteem binnen Tezos door beide technieken te integreren.
Er zijn twee teams bij Tezos die samenwerken aan de integratie van de chains. Een van de teams was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de programmeertaal SmartPy en Cryptonomic. De taal die ontwikkelt is voor Tezos is gebaseerd op de programmeertaal Python, deze taal is zo ontwikkeld dat onderling communiceren en berekeningen doen erg gemakkelijk gaat. Dit is handig als er gebruik gemaakt wordt van Oracles.
Chainlink heeft 30 onafhankelijke medewerkers die allemaal ervaring hebben met Tezos. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de integratie naadloos moet verlopen. Tezos prijst zichzelf vooral voor de oplossing die zij bieden voor financiële applicaties.
Dit zou een langverwachte stablecoin op de markt brengen die het niet alleen mogelijk maakt om lastige berekeningen te doen maar ook om kredieten te verstrekken. Tezos is al bezig met zijn eigen stablecoin genaamd USD Tez volgende maand.


Volgens Vishakh van Cryptonomics is een stablecoin van essentieel belang als je een on-chain economie op gang wil krijgen. Nu dat een dergelijk oracle beschikbaar is op de Tezos chain kunnen we meerdere stablecoins creëren en volop gebruik maken van de mogelijkheden die het met zich meebrengt.
Momenteel faciliteert Chainlink 30 prijs feeds door gebruik te maken van gedecentraliseerde apps op de Ethereum (ETH) blockchain. En de drukte rondom Chainlink lijkt niet af te nemen. Nazarov gaf in een interview aan dat ze drukker zijn dan ooit tevoren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie