Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
20/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2023 18:30

‘The Big Short’ auteur kondigt boek over FTX ondergang aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
El autor de

Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Kan je nog de ondergang van Sam Bankman-Fried (SBF) zijn crypto exchange FTX herinneren? Vast, want het want nog maar 6 prille maanden geleden. De cryptomarkt is nog maar net uit het dal geklommen of er wordt al een boek aangekondigd over het drama. Het gaat hier ook niet om de minste auteur. Michael Lewis is namelijk de schrijver en is bekend van klassiekers zoals “The Big Short” en “Moneyball”, die beide ook zijn verfilmd. 

Wanneer kunnen we het boek over FTX en Sam Bankman-Fried verwachten?

Lewis sprak op 19 mei bij de Bitcoin Conference 2023 in Miami over zijn aankomende bolwerk. Met de titel “Going Infinite: the Rise and Fall of a New Tycoon”, wil Lewis het verhaal van de FTX-instorting presenteren. Het boek is aankomende oktober te koop.

Ironisch genoeg was het initieel niet Lewis zijn plan om over de instorting van de exchange te schrijven. In 2021 introduceerde een vriend van de schrijver hem met Sam Bankman-Fried. Michael Lewis besloot na die ontmoeting om een boek te schrijven over de indrukwekkende groei van het bedrijf. De auteur was nietsvermoedend over de wanpraktijken die achter het bedrijf schuil gingen. Gedurende de instorting in november 2022 was Lewis zelfs bijna klaar met het boek. Het hele drama en de aanklachten richting SBF naderhand zorgden voor een compleet nieuwe wending.

FTX drama redde volgens Michael Lewis het boek

Tijdens de Bitcoin Conference sprak de schrijver zich uit over het boek. Hij zei opvallend genoeg het volgende: 

“Ik dacht dat ik geen boek had. Ik miste een derde akte. Ik wist niet hoe ik het moest beëindigen. Een week later ontplofte FTX. Ik was zo dankbaar.’”

Hoewel de ondergang van de crypto exchange voor Lewis zijn boek goed uitkwam, verloren gebruikers in totaal miljarden aan crypto. Verdere details over het boek wilde de schrijver niet los laten. Wel liet hij weten het debacle van dichtbij mee te hebben gemaakt met hopelijk interessante inzichten tot gevolg.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie