Erik Juffermans Erik Juffermans
12/10/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2022 16:00

The Boring Company van Elon Musk accepteert nu dogecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gerucht over ‘Twitter Coin’ gaat rond; Dogecoin houders houden hoop

Foto: KLYONA/Shutterstock

Een van de meest bekende en controversiële figuren in crypto land, Elon Musk, vergroot zijn steun voor Dogecoin (DOGE). De eigenaar van onder andere Tesla en SpaceX accepteert nu ook met The Boring Company dogecoin als betaalmiddel. Het bedrijf dat tunnel systemen graaft heeft verbazingwekkend genoeg een parfum op de markt gebracht. Musk maakte dit nieuws via Twitter bekend en voegde daaraan toe dat klanten met dogecoin kunnen betalen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De favoriete cryptocurrency van Elon

Na de tweet van Musk klom de koers van dogecoin met 2%. Dit is niet de eerste keer dat Musk in het openbaar of via social media zijn steun voor zijn favoriete cryptocurrency uitspreekt. In het verleden maakte hij al bekend een deel van zijn persoonlijke kapitaal in dogecoin te hebben geïnvesteerd. 

Ondanks de koersstijging van dogecoin handelt het nog altijd ver onder zijn all-time high van eind vorig jaar. Toen bereikte dogecoin een koershoogte van ruim 70 cent.

Ook claimde Musk in het verleden dat de meme coin superieur is in vergelijking met bitcoin (BTC). Hij onderbouwde dit door de transactiesnelheid van de twee te vergelijken. Zo meende hij dat een bitcoin transactie 10 minuten duurt, terwijl een transactie van dogecoins binnen een minuut is voltooid.

The Boring Company

The Boring Company heeft veel weg van de persoonlijke hobby van Elon Musk. Het bedrijf adverteert met het bouwen van tunnels om het probleem van overvol verkeer op te lossen. Ondanks dat het bedrijf dus tunnels meent te graven bracht het al eerder een vlammenwerper op de markt. Nu diversifieert het bedrijf dus door een parfum te verkopen. De naam van het luchtje is Burnt Hair en zou moeten ruiken als een kaars tijdens een diner.

Vorige week kwam Musk ook al in het nieuws vanwege zijn hernieuwde interesse om social media gigant Twitter te kopen. Na eerder deze zomer te hebben afgezien van de miljardendeal vanwege het niet nakomen van afspraken van Twitter, wilt Musk dus nu toch de aankoop voltooien. Na dit nieuws van vorige week steeg de koers van dogecoin met maar liefs 8%.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie