Erik Juffermans Erik Juffermans
28/10/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 18:05

THORChain crypto netwerk platgelegd na software bug

icon-altcoins
Altcoin nieuws
THORChain crypto netwerk platgelegd na software bug

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

Gisteren stond opeens de gehele blockchain van THORChain (RUNE) stil. Aanvankelijk brachten de ontwikkelaars van het platform het nieuws via Twitter naar buiten. Het team gaf in eerste instantie aan de reden van het defect eerst te willen identificeren om vervolgens een update uit te voeren. De ontwikkelaars maakten ook meteen duidelijk dat de bug geen financiële risico’s met zich meebracht voor gebruikers van de blockchain.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Een fout in de blockchain code

Het bleek uiteindelijk te gaan om een fout in de code. Hierdoor kwam data op verschillende nodes niet meer overeen, en dat leidde tot een error. Nadat de exacte bug was geïdentificeerd duurde het aanvankelijk nog vrij lang voordat de ontwikkelaars het probleem hadden opgelost. Op het moment van schrijven is het probleem gelukkig opgelost, en is er een patch uitgevoerd om het probleem te verhelpen. Het handelsplatform THORswap, gebouwd op THORChain, meldde dat het swapping protocol niet was aangetast. 

“Een update over de huidige stilstand van THORChain Swaps/LP. Alle assets zijn veilig. Alle Ethereum en ETC-20 swaps werken prima op ThorSwap. Hou vol! De THORChain ontwikkelaars lossen het op.”

Het pauzeren van blockchains is relatief ongebruikelijk in de crypto wereld, en is daarom snel een reden tot zorg. Betrouwbaarheid en consistentie zijn namelijk twee ankerpunten van blockchain technologie.

THORChain ontwikkelaars blijven optimistisch

De ontwikkelaars van THORChain, genaamd Nine Realms waren echter niet verbijsterd door het incident. Volgens hen horen bugs erbij en is het deel van het ontwikkelingsprocess. Deze situaties zullen THORChain op den duur alleen maar sterker maken.

“Elk defect wordt meteen door een veiligheidsteam en kern ontwikkelaars onderzocht. Dit leidt tot verbeteringen van het protocol.”

THORChain native token RUNE wordt niet gespaard door de huidige bearmarkt. De token handelt momenteel voor $1.53. Dat is ruim 90% lager dan RUNE’s all-time high van ruim $20 in mei vorig jaar. Ondanks de forse koersdaling van THORChain’s native token zijn de ontwikkelaars dus optimistisch, en laten ze zich niet uit het veld slaan door software bugs.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie