Wessel Kersting Wessel Kersting
26/12/2021 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 15:33

Top 3 teleurstellende coins van 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Top_3_teleurstellende_coins_van_2021

Foto door Isaeva Studio / Shutterstock

2021 was zonder twijfel een bull markt met bitcoin (BTC) die de markt leidde en zelfs meerdere all-time highs (ATH) wist te maken. Maar niet alle coins presteerden hetzelfde. De ene beter dan de ander. Hieronder nemen we een kijkje naar de meest teleurstellende coins van het jaar 2021.

Internet Computer (ICP)

Aan het project van Dfinity Internet Computer werd in het geheim voor vijf jaar aan gesleuteld. Het had veel potentie om een internetrevolutie te beginnen en zou zelfs een mogelijke vervanging kunnen zijn voor de miljarden internet en IT sector doordat ontwikkelaars haar code op een ‘publiekelijk internet’ konden installeren zonder de tussenkomst van een derde partij.   

Mensen die wel in deze revolutie geloofden sloegen de ICP token in meteen nadat zij hun eerste listing kregen in mei op een grote exchange. De koers schoot heel snel omhoog naar een ATH van $700. 

De coin wist deze koers echter niet vast te houden en viel als een baksteen naar beneden. Op 21 december werd het dieptepunt van $21 bereikt. Dit is een, vrij pijnlijk, verlies van ongeveer 97%. 

EOS (EOS)

De volgende teleurstellende coin is EOS. EOS was eens een project vol potentie en werd zelfs de Ethereum (ETH) killer genoemd, maar is toch erg ver achter gebleven op de rest van de markt.

EOS stond al sinds 1 januari niet meer in de top 10 maar heeft dit jaar gebruikt om nog verder weg te zakken. EOS heeft dit jaar slechts een stijging van ongeveer 30% gemaakt dit jaar in dollar waarde. Natuurlijk is dit nog een prima rendement als je het zou vergelijken met traditionele financiële instrumenten, echter in deze markt is dit erg karig. EOS is bijvoorbeeld tegenover bitcoin met 25% gezakt.   

Daar komt ook nog eens bij de leden van het EOS ecosysteem hebben laten merken dat zij het niet eens waren met de richting waar het project naartoe ging. 

Monero (XMR)

Tot slot nemen we een kijkje naar Monero, de cryptocurrency die de volle focus legt op privacy. Monero heeft dit jaar ook een flinke duik gemaakt als we kijken naar marktwaarde nadat een aantal grote exchanges de coin hebben gedelist.  

XMR is ongeveer 23% van haar waarde in bitcoin verloren over het jaar. Een investeerder was dus beter af als hij BTC had gekocht op 1 januari dan XMR. XMR kende haar piek periode rond 2018. Waar de koers in BTC nog op 0,034 stond. Vanaf deze piek is Monero ondertussen al 88% gedaald en staat hierdoor nu op de 44e plaats op basis van marktwaarde. 

Om al deze verliezen even in perspectief te brengen: bitcoin is 67,5% gestegen year-to-date (YTD) terwijl ethereum 440% is gestegen year-to-date (YTD).

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie