Shane Kuijpers
17/06/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2021 13:04

Travala gaat de strijd aan met Airbnb met Dtravel, zo ziet dat eruit!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Travala gaat strijd aan met Airbnb, zo ziet dat eruit

Online reisbureau Travala wil de home-sharing markt, waar Airbnb onbetwist leider is, op de schop goooien door middel van DeFi. Met een gedecentraliseerd platform willen ze het vertrouwen tussen gasten en verhuurders herstellen. Dit platform is Dtravel geworden.

Dtravel is woensdag aangekondigd en is voortgekomen uit een samenwerking tussen Travala en voormalig leidinggevenden van o.a. Airbnb en Expedia. Het nieuwe platform moet de strijd aan gaan met de absolute grootmacht Airbnb. Dtravel wordt bestuurd door de community van het platform in het hiervoor opgerichte Decentralized Autonomous Organization (DAO). DeFi wordt gebruikt om smart contracts tussen gasten en verhuurders te faciliteren. 

Volgens Dtravel is de relatie tussen verhuurders en gasten bij gecentraliseerde platformen gebroken. Concurrentie zou geleid hebben tot het veelvuldig uitkeren van vergoedingen door de verhuurders. Daarnaast is de directe communicatie tussen gast en gastheer vaak onvoldoende. Juan Otero, CEO van Travala zegt het volgende:

“Traditionele platformen voor het delen van huizen zitten in het begin op één lijn met hun gebruikers, maar na verloop van tijd verandert dit. Met de noodzaak om winst terug te geven aan aandeelhouders, worden thuisdeelplatforms gedwongen om zoveel mogelijk uit transacties op hun platformen te halen.”

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ontevreden Airbnb gebruikers 

Airbnb heeft te kampen gehad met veel kritiek omdat ze weinig tot niks doen met de feedback van klanten en gebruikers van de website. Aan het begin van de corona pandemie kwam de top tot het eenzijdige besloot, dus zonder enige discussie, om gasten maximaal te vergoeden bij annuleringen. Verhuurders hadden hier geen inspraak in, waardoor er veel kritiek kwam vanuit die hoek.

De lancering van het platform komt nadat veel mensen in de VS (en daarbuiten) ondertussen gevaccineerd zijn. Reizen kan dus weer steeds meer en steeds makkelijker.

Dtravel gaat de eigen TRVL token accepteren als betaalmiddel. Daarnaast stelt het gebruikers daarmee ook in staat om deel te nemen aan het bestuur van DAO. Ook is het mogelijk om TRVL te staken en in te zetten voor bepaalde beloningen. Onder de eerste 100.000 geregistreerde verhuurders wordt bovendien een bedrag van $35 miljoen aan TRVL tokens verdeeld, op de Binance Smart Chain (BSC) en het Ethereum (ETH) Network.

In mei had Travala zelf nog 183.000 actieve gebruikers, waarvan maar liefst 72% al betaalde met cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie