Travala ziet toename van 46% in gebruikers, 21% van boekingen met bitcoin (BTC) betaald

Travala.com, een website waarop je met crypto reizen kan boeken, gaf op 1 juni aan een 45,8% toename in gebruikers te zien. Daarbij zagen ze hun omzet in mei stijgen met 205% vergeleken met april. Hoewel dit allemaal goed klinkt is het aantal geboekte nachten alsnog met 60% gedaald vergeleken met maart.

Juan Otero, Travala.com’s CEO, gaf in een interview met Cointelegraph aan dat zijn platform meer gebruikers telt dan concurrenten in de sector. Hij zei:

“We hebben het geluk dat onze gebruikers terugkomen zodra ze weer kunnen reizen, ook al is het maar lokaal of voor korte weekenden in de buurt. […] De stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door binnenlandse reizen.”

Data toont dat 60% van de boekingen via het platform betaald zijn door middel van cryptocurrency. Zo is te zien dat voor 21% van de transacties bitcoin (BTC) is gebruikt. Voor 16% van de transactie is de eigen AVA token gebruikt en voor 23% overige cryptocurrencies.

De CEO gaf ook aan dat mensen veel meer betaling doen met hun cryptocurrencies dan voorheen. Dit was ook terug te zien in de cijfers van het platform.

“Meer dan 60% van onze boekingen worden betaald in crypto, dus we hebben een enorme toename gezien in het aantal reisboekingen dat met crypto is betaald. Ik denk dat het niet alleen is omdat de acceptatie van crypto elke dag groeit, maar ook omdat we een platform hebben gebouwd waarmee mensen met crypto kunnen betalen terwijl ze veel van de wrijving kunnen weglaten.”

Dit betekend dus dat maar 40% van de betalingen via het platform is geplaatst via een creditcard of PayPal. Otero vertelde dat hij gelooft dat Travala.com nooit zo snel had kunnen groeien als zij geen cryptobetalingen zouden accepteren en dat dit een zeer belangrijke rol speelde voor het bedrijf:

“We spreken een markt aan die is verwaarloosd in reizen maar die ook erg snel groeit. Dus dit helpt ons sneller te groeien dan andere [online reisbureaus] die alleen op traditionele markten vertrouwen.”

Om nog sneller te kunnen groeien is Travala.com gaan samenwerken met TravelByBit en zijn zij eind mei samengevoegd. Zo kunnen zij zich verder focussen op het betalen van reizen met cryptocurrencies.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.464,50 Kopen
1
Litebit
€25.692,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.694,60 Kopen
3
SATOS
€25.895,60 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...