Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/06/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2020 09:45

Travala ziet toename van 46% in gebruikers, 21% van boekingen met bitcoin (BTC) betaald

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Travala ziet toename van 46% in gebruikers, 21% van boekingen met bitcoin (BTC) betaald

Travala.com, een website waarop je met crypto reizen kan boeken, gaf op 1 juni aan een 45,8% toename in gebruikers te zien. Daarbij zagen ze hun omzet in mei stijgen met 205% vergeleken met april. Hoewel dit allemaal goed klinkt is het aantal geboekte nachten alsnog met 60% gedaald vergeleken met maart.
Juan Otero, Travala.com’s CEO, gaf in een interview met Cointelegraph aan dat zijn platform meer gebruikers telt dan concurrenten in de sector. Hij zei:

“We hebben het geluk dat onze gebruikers terugkomen zodra ze weer kunnen reizen, ook al is het maar lokaal of voor korte weekenden in de buurt. […] De stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door binnenlandse reizen.”

Data toont dat 60% van de boekingen via het platform betaald zijn door middel van cryptocurrency. Zo is te zien dat voor 21% van de transacties bitcoin (BTC) is gebruikt. Voor 16% van de transactie is de eigen AVA token gebruikt en voor 23% overige cryptocurrencies.
De CEO gaf ook aan dat mensen veel meer betaling doen met hun cryptocurrencies dan voorheen. Dit was ook terug te zien in de cijfers van het platform.

“Meer dan 60% van onze boekingen worden betaald in crypto, dus we hebben een enorme toename gezien in het aantal reisboekingen dat met crypto is betaald. Ik denk dat het niet alleen is omdat de acceptatie van crypto elke dag groeit, maar ook omdat we een platform hebben gebouwd waarmee mensen met crypto kunnen betalen terwijl ze veel van de wrijving kunnen weglaten.”

Dit betekend dus dat maar 40% van de betalingen via het platform is geplaatst via een creditcard of PayPal. Otero vertelde dat hij gelooft dat Travala.com nooit zo snel had kunnen groeien als zij geen cryptobetalingen zouden accepteren en dat dit een zeer belangrijke rol speelde voor het bedrijf:

“We spreken een markt aan die is verwaarloosd in reizen maar die ook erg snel groeit. Dus dit helpt ons sneller te groeien dan andere [online reisbureaus] die alleen op traditionele markten vertrouwen.”

Om nog sneller te kunnen groeien is Travala.com gaan samenwerken met TravelByBit en zijn zij eind mei samengevoegd. Zo kunnen zij zich verder focussen op het betalen van reizen met cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie