Thom Derks Thom Derks
10/11/2022 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 12:00

TRON CEO Justin Sun claimt aan “oplossing” te werken met FTX

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON CEO Justin Sun claimt aan

Foto: Morrowind/Shutterstock

Justin Sun, die je wellicht kent als de beruchte oprichter van de Tron (TRX) blockchain, laat op 9 november weten dat hij werkt aan een oplossing voor FTX. In een bericht aan zijn volgers op Twitter laat Sun weten dat er mogelijk licht is aan het einde van de donkere tunnel waar de gebruikers van FTX momenteel inzitten.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Sam Bankman-Fried retweet Sun

Normaal gesproken moet je de uitspraken van Justin Sun met een korrel zout nemen en in dit geval waarschijnlijk ook. Wat echter wel opvalt is dat Sam Bankman-Fried het bericht van Sun retweette, wat betekent dat er waarschijnlijk een kern van waarheid inzit. Dat betekent overigens niet dat FTX nu helemaal gered is, want Sun is niet het meest betrouwbare figuur uit de industrie.

Net als Sam Bankman-Fried, want de laatste dagen hebben uitgewezen dat ook hij niet te vertrouwen is. De retweet van Bankman-Fried is zijn eerste publicatie op Twitter sinds de aankondiging dat Binance zijn beurs mogelijk wilde overnemen. Die deal met Binance is op dit moment alweer afgeketst, nadat Binance schrok van de dramatische cijfers van FTX.

Sun deelde verder nog geen details over de mogelijke oplossing voor FTX. In een eerder bericht op 9 november liet hij al weten de gebruikers van Tron te willen beschermen die momenteel fondsen hebben bij FTX. In een losse blogpost op de website van Huobi laat het beursplatform weten dat het alle Tron-token die vastzitten bij FTX 1 op 1 wil vergoeden.

Advertentie

Slecht voor de crypto industrie

Verder geeft Sun aan dat het drama bij FTX een slechte zaak is voor de ontwikkeling van de industrie. “Mijn team werkt er momenteel hard aan om te voorkomen dat de situatie erger wordt”, aldus Sun. Het is inderdaad zo dat dit een dramatische impact heeft op het publieke vertrouwen in crypto, maar er hangen ook positieve consequenties aan.

Veel beurzen hebben bijvoorbeeld aangekondigd vanaf nu Proof-of-Reserves te willen doen. Hiermee kunnen beurzen via de blockchain aantonen dat ze daadwerkelijk beschikken over alle klant-tegoeden en niet dezelfde spelletjes spelen als FTX.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie