Timo Bult Timo Bult
03/03/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2022 12:22

TRON oprichter noemt crypto airdrop Oekraïne “ONEERLIJK”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON oprichter noemt crypto airdrop Oekraïne

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Oekraïne doet er alles aan om de Russen tegen te houden en slachtoffers van de invasie te helpen. Een van de manieren om geld op te halen is door een airdrop te houden onder de crypto donateurs. TRON (TRX) oprichter Justin Sun vindt het echter “oneerlijk.”

Gebruikers kunnen nu met toncoin betalen op Telegram
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Oekraïne haalde al $50 miljoen op

De afgelopen dagen is de Oekraïense overheid druk bezig met het ophalen van donaties. Zo opende het verschillende crypto wallets waar mensen geld naartoe kunnen sturen. Het gaat om bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en polkadot (DOT) wallets.

De crypto community is zeer gul en gaf tot nu toe al $53,5 miljoen aan crypto. Een opmerkelijke donatie kwam van Polkadot-oprichter Gavin Woods. Hij doneerde maar liefst $5 miljoen aan DOT tokens. Als bedankje zal er een airdrop gehouden worden. Dit houdt in dat donateurs gratis crypto krijgen in de vorm van een nieuwe, door Oekraïne opgerichte cryptocurrency.

Advertentie

TRON-oprichter: ‘Dit is ONEERLIJK’

Waar de oprichter van Polkadot miljoenen doneerde, maakt de oprichter van een ander blockchain-platform, TRON, zich druk om heel wat anders. Zijn platform komt namelijk niet in aanmerking voor de airdrop. Zo laat hij in reactie op de tweet van Oekraïne weten:

“Het gaat er niet om dat we iets terug verwachten, maar als er een airdrop gaat naar alle donateurs, exclusief TRON, dan is dat ONEERLIJK!”

https://twitter.com/justinsuntron/status/1498968047465365514

Sun ontvangt flinke kritiek op zijn tweet, niet zo gek natuurlijk. “Reageer je nu echt op een Oekraïense tweet met te zeggen dat het buitensluiten van TRON voor de airdrop oneerlijk is, terwijl het land wordt ingevallen en een oorlog wordt ingetrokken?” reageert een Twitteraar. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft minder woorden nodig: “Kan je niet gewoon oprotten?”

Sun staat er al langer bekend om alles uit de kast te trekken om naamsbekendheid te vergaren voor zijn project. Zo zou hij vorig jaar de bekende YouTuber benaderd hebben. Hem werd aangeboden TRON een “Ethereum killer” te noemen tegen betaling, al zou het er niet als betaalde reclame uit mogen zien. Dit is uiteraard illegaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie