Rico Engelbarts
25/12/2018 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2018 14:31

TRON (TRX) bereikt miljoen gebruikersaccounts zes maanden na lancering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON wint award voor meest innovatieve blockchain

Foto: Morrowind/Shutterstock

Blockchain protocol TRON (TRX) heeft een miljoen gebruikersaccounts bereikt, meldt een rapport van 23 december, terwijl leidinggevenden hun kritiek op rivaal Ethereum (ETH) voortzetten. Statistieken van de TRON-blockchain, geüpload op Twitter door Misha Lederman (medeoprichter van het spin-off project IAmDecentralized.org), bevestigen dat het netwerk nu meer dan één miljoen adressen bevat.


TRON, dat eerder dit jaar haar mainnet lanceerde, wil het ‘go-to’ ecosysteem worden voor ontwikkelaars die decentrale applicaties (DApps) willen maken. Bekend om het publiekelijk berispen van Ethereum, wat overigens de belangrijkste rivaal van TRON is, voorspelde CEO Justin Sun deze week een “trage implosie” voor de altcoin waarvan Vitalik Buterin aan het voorfront staat.

Reagerend op het behalen van de mijlpaal suggereert Lederman dat de snelheid waarmee de activiteit toenam ook significant hoger was dan die van ETH. “Ter vergelijking: Ethereum bereikte 1 miljoen accounts op 22 januari, in 542 dagen of 18 maanden sinds de Ethereum mainnet-lancering” schreef hij. Reacties wijzen erop dat Ethereum haar gebruikersbestand had opgebouwd toen de interesse in cryptocurrency marginaal was in vergelijking met de huidige omstandigheden.

TRX heeft deze week een sterke dagelijkse groei laten zien, voordat een correctie op cryptocurrency-markten de token deed dalen met 15% in 24 uur. ETH daalde 12,6% in hetzelfde tijdsbestek.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement