Timo Bult Timo Bult
18/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2019 06:00

TRON (TRX) dApp en smart contracts volumes nemen ondanks licht dalende koers toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tron_trx_dapps_en_smart_contract_volumes_nemen_ondanks_licht_dalende_koers_toe

Foto: Morrowind/Shutterstock

De afgelopen dagen waren voor TRON (TRX), net als de meeste andere cryptocurencies, relatief goed. Ondanks dat bitcoin (BTC) de $4.000 wist te doorbreken, blijft TRON enigszins achter qua prijsstijgingen. Dit is echter niet per se een slecht teken.
Aangezien de koersen van veel altcoins in grote mate afhankelijk zijn van de bitcoin-koers, is het feit dat de TRON-koers zich er niets van aantrekt een goed teken. Normaal gesproken zien altcoins een daling wanneer BTC in waarde toeneemt, en juist stijgingen wanneer BTC het wat minder doet. Volgens analisten is een crypto-markt met cryptocurrencies die minder afhankelijk zijn van wat BTC doet, een gezondere crypto-markt.
TRON lijkt een van die cryptocurrencies te zijn die zich weinig aantrekt van wat bitcoin doet. De crypto staat op het moment van schrijven iets in de min na een daling van 0,23%, wat geen significante daling genoemd kan worden. 1 TRX is na deze lichte daling, op moment van schrijven, $0,023 waard, terwijl dat eerder deze week nog $0,021 was.
De huidige gegevens suggereren daarnaast dat de toekomst er mooi uitziet voor TRON. Het platform, waarop gebruikers smart contracts en dApps (gedecentraliseerde applicaties) kunnen hosten, zag een enorme stijging in het aantal gebruikers. Zo zag het platform de afgelopen twee weken maar liefst 12 miljoen smart contract triggers afgaan.


Naast het aantal triggers nam ook het dApp-volume sterk toe. In de afgelopen 24 uur gaven gebruikers meer dan $100 miljoen uit binnen de gedecentraliseerde applicaties op de TRON-blockchain. Al met al suggereert dit dat het TRON-netwerk steeds populairder wordt binnen de crypto-gemeenschap. En mocht het nog meer gebruiker aan weten te trekken, dan liggen er wellicht gouden tijden voor de boeg voor TRON.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie