Home Nieuws Altcoin nieuws TRON (TRX) netwerk ligt 3 uur plat na mysterieuze aanval, wat is...

TRON (TRX) netwerk ligt 3 uur plat na mysterieuze aanval, wat is er gebeurd?

- Advertentie -

Het TRON (TRX) netwerk heeft in de nacht van zondag op maandag te maken gekregen met een aanval. Dit blijkt uit berichten vanuit de community en een aantal tweets van TRON Foundation CEO Justin Sun. Er zou geen TRX verloren zijn gegaan, toch was de communicatie omtrent de aanval vaag vanuit de TRON Foundation.

De aanval zou ongeveer drie uur hebben geduurd en werd veroorzaakt door een smart contract. Dit contract begon foutieve transacties te versturen waardoor de Super Representative, een van de 27 gedelegeerde partijen die transacties verwerken op het netwerk, het verwerken van blocks moest stoppen. Hierdoor lag het netwerk plat.

Op Reddit was vlak na het begin van de aanval de eerste melding van de aanval te lezen. Daar schreef een gebruiker “geen blocks geraporteerd in het afgelopen uur…” De aanval lijkt vooralsnog geen grote problemen veroorzaakt te hebben, zo benadrukt Sun dat “de gegevens op de chain intact zijn gebleven en gebruikersactiva absoluut veilig zijn.”

Er heerst veel onduidelijkheid rondom de situatie. Vooral het feit dat de blockchain drie uur plat lag gaat er bij veel mensen niet in. Dit zou namelijk nooit mogen gebeuren. Alsnog noemt Sun zijn blockchain “het drukste blockchain-netwerk in de industrie” die deze “aanval van grote schaal” heeft kunnen afslaan, aldus de grootse woorden van Sun zoals we van hem gewend zijn.

Tether (USDT) hevelt weer USDT over van TRON naar Ethereum (ETH)

Die drukte op het TRON-netwerk zal naar alle waarschijnlijkheid een kleine deuk oplopen na ongerelateerd nieuws. Tether, het bedrijf achter de stablecoin tether (USDT), heeft namelijk $100 miljoen aan USDT van het TRON-netwerk naar Ethereum (ETH) overgezet.

De reden achter de verplaatsing ligt waarschijnlijk in de hoek van Decentralized Finance (DeFi). De meeste projecten zijn namelijk op Ethereum gebaseerd, waarmee de vraag naar USDT in de ERC-20 vormt steeds verder toeneemt. Op dit moment staat er voor $11 miljard aan USDT op Ethereum, wat in schil contrast is met TRON, dat slechts een platform biedt aan $4,7 miljard aan USDT.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.489,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.529,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.581,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.610,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.740,40 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...