Timo Bult Timo Bult
03/11/2020 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2020 07:05

TRON (TRX) netwerk ligt 3 uur plat na mysterieuze aanval, wat is er gebeurd?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON (TRX) netwerk ligt 3 uur plat na mysterieuze aanval, wat is er gebeurd?

Foto: Morrowind/Shutterstock

Het TRON (TRX) netwerk heeft in de nacht van zondag op maandag te maken gekregen met een aanval. Dit blijkt uit berichten vanuit de community en een aantal tweets van TRON Foundation CEO Justin Sun. Er zou geen TRX verloren zijn gegaan, toch was de communicatie omtrent de aanval vaag vanuit de TRON Foundation.
De aanval zou ongeveer drie uur hebben geduurd en werd veroorzaakt door een smart contract. Dit contract begon foutieve transacties te versturen waardoor de Super Representative, een van de 27 gedelegeerde partijen die transacties verwerken op het netwerk, het verwerken van blocks moest stoppen. Hierdoor lag het netwerk plat.
Op Reddit was vlak na het begin van de aanval de eerste melding van de aanval te lezen. Daar schreef een gebruiker “geen blocks geraporteerd in het afgelopen uur…” De aanval lijkt vooralsnog geen grote problemen veroorzaakt te hebben, zo benadrukt Sun dat “de gegevens op de chain intact zijn gebleven en gebruikersactiva absoluut veilig zijn.”


Er heerst veel onduidelijkheid rondom de situatie. Vooral het feit dat de blockchain drie uur plat lag gaat er bij veel mensen niet in. Dit zou namelijk nooit mogen gebeuren. Alsnog noemt Sun zijn blockchain “het drukste blockchain-netwerk in de industrie” die deze “aanval van grote schaal” heeft kunnen afslaan, aldus de grootse woorden van Sun zoals we van hem gewend zijn.

Tether (USDT) hevelt weer USDT over van TRON naar Ethereum (ETH)

Die drukte op het TRON-netwerk zal naar alle waarschijnlijkheid een kleine deuk oplopen na ongerelateerd nieuws. Tether, het bedrijf achter de stablecoin tether (USDT), heeft namelijk $100 miljoen aan USDT van het TRON-netwerk naar Ethereum (ETH) overgezet.
De reden achter de verplaatsing ligt waarschijnlijk in de hoek van Decentralized Finance (DeFi). De meeste projecten zijn namelijk op Ethereum gebaseerd, waarmee de vraag naar USDT in de ERC-20 vormt steeds verder toeneemt. Op dit moment staat er voor $11 miljard aan USDT op Ethereum, wat in schil contrast is met TRON, dat slechts een platform biedt aan $4,7 miljard aan USDT.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie